Tuesday, 27 July 2021

Mari Kenali Website (Sistem) Shaklee: Panduan Untuk Ahli Berdaftar Shaklee | Winichelen Wongkin

 

Mari Kenali Website (Sistem) Shaklee: Panduan Untuk Ahli Berdaftar Shaklee | Winichelen Wongkin


Yang sudah berdaftar menjadi ahli Shaklee pasti tertanya-tanya macam mana untuk ketahui info dan bagaimana pula rupa website Shaklee ini kan. Jadi hari ini mari kita sama-sama kenali fungsi menu dan tab-tab utama yang ada di dalam sistem Shaklee. 

Jika sudah berdaftar sebagai ahli, anda semestinya punyai peluang yang sama tidak kira pangkat. Website dan sistem yang sama digunakan oleh tiap ahli berdaftar.

Secara umumnya inilah rupa sistem Shaklee bila anda masuk ke WEBSITE rasmi. Anda boleh memilih bahasa yang anda selesa untuk guna di bahagian atas sebelah kiri. 


Mari Kenali Website Shaklee: Panduan Untuk Ahli Berdaftar Shaklee | Winichelen Wongkin

Tiap-tiap butang tab itu ada fungsinya yang tersendiri, dan disini Winy akan kongsikan apakah fungsinya secara ringkas. 

Kita mulakan dengan tab ABOUT. 

Ini ialah bahagian untuk kita mengenali Shaklee secara ringkas. Di manakah cawangan-cawangan yang terdekat, kajian-kajian yang sudah dijalakan, latar belakang Shaklee. Sangat informatif dan mudah untuk difahami. 

Mari Kenali Website Shaklee: Panduan Untuk Ahli Berdaftar Shaklee | Winichelen Wongkin


Seterusnya kita beralih kepada WHY SHAKLEE. 

Mari Kenali Website Shaklee: Panduan Untuk Ahli Berdaftar Shaklee | Winichelen Wongkin


Tab ini di khususkan buat mereka yang tertanya-tanya bagaimanakah pelan bisnes Shaklee, dari misi dan visi, panduan produk, pengiktirafan yang Shaklee akan beri buat ahli berdaftar mereka. 

Seterusnya ke tab yang memang sentiasa akan di singgahi oleh ahli Shaklee iaitu SHOP. Di bahagian ini anda boleh melihat kesemua jenis produk, promosi-promosi yang di anjurkan dan juga melihat info tiap produk (saiz sajian, set-set cadangan, kuantiti, berat, info-info semasa dan juga bahan-bahan) 


Mari Kenali Website Shaklee: Panduan Untuk Ahli Berdaftar Shaklee | Winichelen Wongkin

Antara promosi bulanan yang layak di beli dan disertai oleh setiap ahli berdaftar. 

Korang boleh tukar kepada grid atau betuk list. Boleh juga tapis produk kepada yang hanya ada di dalam sistem/warehouse pada ketika itu. 

Mari Kenali Website Shaklee: Panduan Untuk Ahli Berdaftar Shaklee | Winichelen Wongkin




Mari Kenali Website Shaklee: Panduan Untuk Ahli Berdaftar Shaklee | Winichelen Wongkin


Anda boleh klik tiap produk dan lihat info, sumber-sumber dan kelebihan tiap produk. Bukan itu sahaja korang boleh untuk kongsikan link kepada sahabat handai mahupun ahli keluarga untuk sama-sama melihat info mengenai produk tersebut dengan menekan butang copy URL. 


Seterusnya kita lihat tab yang menjadi nadi untuk ahli yang berbisnes dengan Shaklee. Tak lain tak bukan, BUSINESS CENTER.


Mari Kenali Website Shaklee: Panduan Untuk Ahli Berdaftar Shaklee | Winichelen Wongkin


1. DASHBOARD 

Tempat kita lihat prestasi harian, berapa point, berapa bonus (untuk prestasi kelmarin). 


2. START HERE

Semua dokumen/pdf yang berkaitan dengan pelan dan bisnes Shaklee


3. GENEALOGY

Senarai ahli berdaftar, point dan jumlah jualan semasa


4. BONUS INQUIRY

Tempat untuk semak penyata bonus, breakdown/slip bonus


5. ONLINE ENROLLMENT

Pendaftaran ahli secara dalam talian


6. PREACTIVE LIST

Senarai ahli yg belum aktif ID-nya


7. UV TRANSFER

Untuk buat pindahan point/UV dan lihat senarai pindahan dari uplines


Conference points ialah bilangan point untuk melancong. Personal Group untuk melihat senarai nama ahli berdaftar di bawah organisasi kita. Business Leader Progress Report merupakan satu dokumen prestasi bagi seorang leader dalam Shaklee. Manakala, Shaklee Academy ialah bagi mereka yang layak untuk join kelas-kelas yang di anjurkan oleh Shaklee. Selalunya terbuka untuk Coordinator ke atas. 


Mari Kenali Website Shaklee: Panduan Untuk Ahli Berdaftar Shaklee | Winichelen Wongkin


PERSONAL UV - Point sendiri (Di bawah ID kamu)

GROUP UV - Point kumpulan (Sekali dengan yang berdaftar di bawah kamu)

PERSONAL PV - Belian/Jualan sendiri

GROUP PV - Belian/Jualan kumpulan

UV TO ACHIEVE - Berapa point yang kmu perlu untuk capai sesuatu bonus/rank


Mari Kenali Website Shaklee: Panduan Untuk Ahli Berdaftar Shaklee | Winichelen Wongkin


RESOURCES

Ini tmpt dapatkan info-info produk, kempen-kempen semasa Shaklee. Kelas-Kelas yang pernah di kendalikan oleh Shaklee. Jika ingin belajar lebih mendalam mengenai produk adalah digalakkan untuk masuk tab ini. 


Beralih kepada ruang akaun kita. MY ACCOUNT. 

Mari Kenali Website Shaklee: Panduan Untuk Ahli Berdaftar Shaklee | Winichelen Wongkin


Sekarang masuk dalam akaun kita. 


1. PROFILE

Tempat untuk tengok info kita yang telah didaftarkan dalam sistem. Mana ruang yang boleh edit tu,kita boleh edit bila-bila sahaja. 


2. MY E-ID

Ini kita punya kad keahlian boleh tambahkan gambar dan print.


3. BANK ACCOUNT

No akaun yg di daftarkan. Jika salah kena email shaklee untuk buat penukaran. Kena sertakan salinan IC ssekali dengan screenshot yang menunjukkan akaun itu milik kita.


4. PAYMENT OPTION

Boleh masukan no kad debit atau kad kredit kita untuk buat belian masa akan datang. 

Ada 2 pilihan PFX (Online banking) KAD (Autodebit)


5. ORDER HISTORY

Untuk lihat sejarah belian kita, dan juga no tracking dari shaklee.


6. VOUCHER

Ini kalau ada baucer dari Shaklee. 


7. TICKET

Kalau ada mengikuti program shaklee dan ada buat belian tiket


8. MY CP58

Ini untuk pelepasan cukai apabila suda menjadi leader


9. ADDRESS BOOK

Senarai alamat, kalau ada mau masukan alamat yang pelanggan terus direct pos boleh masuk sini dan tambah


10. WISHLIST

Yang mahu di beli


11. CONTRACT

Peraturan dan undang-undang jadi ahli shaklee


12. ACCOUNT SETTING

Sini untuk tukar password


Jadi ini sahaja panduan untuk memasuki website/sistem Shaklee. Mudah kan? 


Jika berminat untuk sertai kami jangan segan silu untuk menekan LINK ini.


Mari Kenali Website Shaklee: Panduan Untuk Ahli Berdaftar Shaklee | Winichelen Wongkin


0 comments:

Post a Comment