Tuesday, 18 August 2020

My Five Current Goals | Winichelen Wongkin

 




Hai semua ;')

Lama benar Winy tidak update pasal life kan. Selama ni korang nampak Shaklee Shaklee Shaklee saja. Kahkahkah

Hari ni nak bukukan satu entri yang Winy nak capai di fasa 2020/2021. 

Kalau korang ada tengok Winy letak VB tulah antara impian yang Winy ingin capai dalam masa terdekat ni.

1. Winy ingin dapatkan sales sebanyak 15,000 bagi bulan Ogos. Nak target bonus tinggi. Tamak sangat kan tak bersyukur ka dengan bonus yang ada sekarang? Jujur Winy kata bonus tu semua balik ke modal, dengan team yang semakin berkembang dan semakin ramai. Dengan bonus yang sedia ada dah tak menampung. Bukan tak bersyukur Winy sangat-sangat bersyukur tapi demi team yang Winy sangat sayang, Winy nak buat yang terbaik untuk dorang. 

2. Dapatkan kereta sendiri.
Kalau di ikutkan sejak 2017 lagi Winy cuba tapi tak dapat. Semoga sebelum akhir tahun ni dapatlah tercapai. 

3. Rank up sebagai seorang coodinator Shaklee. Ramai tak tahu kan apa yang Winy sedang cakap. Ini kiranya naik pangkat tau level up hehe Dah lama mengidam title ni. Nak shout out pada dunia Winy berjaya lahirkan leaders dalam Elysian Empire. Nak tengok sangat dorang grow. Kenapa Winy nak buat buku perjalanan hidup.

4. Winy ingin melancong ke luar negara. Negara jiran pun tak apa. Sebab bila lekat peta dunia kat dinding rupanya baru Malaysia yang Winy pernah jejaki. Sobbss. Semoga misi ini juga terlaksana.

5. Winy nak buat semua rutin-rutin LOA dengan konsisten. Sekarang ni on off saja. Masih suam-suam kuku. Mana nak dapat result yang di inginkan macam tu. 

Semoga doa-doa kalian di angkat dan di makbulkan. Thanks for reading. 


Continue Reading

Sunday, 2 August 2020

Cara Turunkan Berat Badan Secara Natural | Winichelen Wongkin



CARA TURUKAN BERAT BADAN SECARA NATURAL | WINICHELEN OFFICIAL BLOG


OBESITI DAN KECANTIKAN tidak boleh bersama sekali. Walau ada rupa yang menawan tapi bila anda obese, rupa yang cantik itu tidak kelihatan. Selain dari itu konfiden diri juga turut terjejas, sebab tentu wujudnya mereka yang suka 'Body Shamming'. 

Fizikal memainkan peranan yang sangat penting dalam menunjukkan kejelitaan dan ketampanan seseorang. 

Malah tidak di sangkal lagi bahawa OBESITI ini ialah satu penyakit yang merbahaya dan boleh membawa maut. Terjadinya bila lemak-lemak berlebihan berkumpul di jantung, buah pinggang dan hati. Serta sendi-sendi di pinggul, lutut, dan kaki.

Bagi mereka yang mempunyai masalah obesiti ini turut mempunyai risiko kepada penyakit jantung, tekanan darah tinggi, gout, kegagalan hati dan lain-lain.

Justeru, adalah di sarankan untuk dapatkan berat badan yang seimbang bagi kesihatan yang lebih baik.

Punca kepada obesiti ini ialah apabila seseorang itu memakan lebih daripada keperluan diet yang sepatutnya. Ada juga mereka yang mempunyai habit suka makan terlalu banyak. 

CARA NATURAL

FLETCHRISM
Cara ini di kenalpasti pada tahun 1898 oleh Horace Fletcher yang mana dia selalu komplen berkenaan kesukaran untuk menghadam makanan dan penat. 

Cara-caranya:-

1. Kunyah makanan sehingga hancur dan lumat baru telan. 
2. Jangan makan ketika sudah berasa terlalu lapar
3. Nikmati makanan yang lazat sehingga di telan.
4. Jangan makan ketika tertekan, marah, risau dan bercakap benda yang tidak menyenangkan ketika makan.

Beliau mengamalkan teknik ini selama 5 bulan dan mendapati dia berjaya kurang sebanyak 27 kilo dan berasa lebih yakin dan gembira dalam hidupnya. 

BERSENAM
Bersenam membantu untuk mengurangkan kadar kalori yang sudah di masukkan dalam badan. Di mulakan dengan berjalan seterusnya berjoging, berenang. 

Selain itu amalkan Yoga juga membantu dalam menguatkan otot pada bahagian yang mengelebar. Yoga turut membantu untuk perbaiki masalah tidur, pernafasan, fleksibiliti. Dalam pada itu lebih baik jika elakkan kerisauan, tekanan, kebimbangan agar hidup lebih positif.

Disamping kedua-dua teknik tadi disarankan untuk mengambil makanan yang perlu bagi membersihkan kekotoran yang tersimpan di dalam usus dan pembuluh darah. Herba seperti alfalfa, halia, kunyit dan lain-lain. Namun ramai yang tidak dapat mengambilnya secara mentah. Oleh itu di sarankan untuk mengambil makanan tambahan yang lebih mudah di bawa di mana-mana dan senang di makan. Tetapi semestinya pilihan kenalah kepada prodak yang semula jadi. 

Kenapa pilih makanan tambahan Shaklee?

Kerana ia semestinya di perbuat dari bahan semula jadi, berkesan dan selamat untuk di gunakan.

Antara set yang boleh membantu dalam menurunkan berat badan secara natural adalah:-

1. Herblax
Seringkali, kita akan mengabaikan pengambilan serat dan air secukupnya terutama ketika musim perayaan ini. Jangan risau, kerana Herb-Lax™ adalah campuran proprietari yang termasuk daun senna, yang digunakan secara tradisional sebagai laksatif semula jadi. Ia juga membantu melegakan sembelit ringan yang disebabkan pengam.


2. DTX Complex 
Bantu tubuh anda menyingkirkan toksin untuk mengembalikan dan mengekalkan kesihatan hati anda menggunakan formulasi herba yang bermanfaat seperti ekstrak biji milk thistle, cendawan reishi, schizandra chinensis, dandelion, kunyit dan articok.


3. Alfalfa
Digelar sebagai “Bapa kepada segala makanan”, alfalfa adalah gudang yang menyimpan kira-kira 300 jenis nutrien. Ia kaya dengan kandungan serat penghadaman dan enzim yang menjalankan fungsi badan. Beberapa kajian klinikal mendapati bahawa alfalfa menggalakkan pergerakan usus yang sihat dan sistem penghadaman yang sihat.

4. Lecithin
Lesitin soya memecahkan lemak kepada molekul halus untuk penghadaman, maka mengurangkan pengumpulan lemak dalam badan. Ia membantu dengan memecahkan lemak kepada asid lemak untuk menggalakkan badan menggunakannya sebagai bahan tenaga dan bukannya menyimpan lemak berkenaan dalam tisu.






Hubungi Winy untuk dapatkan maklumat lanjut mengenai prodak Shaklee. 



Winichelen Wongkin


Shaklee Independent Distributor - ID 1185187


sms/whatsapp : 019-831 2837



Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada Winy. Sekiranya berminat menjadi Pengedar Shaklee, boleh menghubungi Winy untuk pendaftaran ahli, atau pergi terus ke mana-mana cawangan Shaklee, mendaftar di bawah ID Shaklee 1185187 dan anda bakal mendapat bimbingan daripada saya. 

Continue Reading