Friday, 24 April 2020

Apa Yang Shaklee Beri Untuk Tahun Fiskal Yang Baru Ini? | Winichelen Wongkin

APA YANG SHAKLEE BERI UNTUK TAHUN FISKAL YANG BARU NI? WINICHELEN OFFICIAL BLOG



Hai hai korang!

Winy ada berita baik sangat ni nak kongsi. Untuk tahun fiskal Shaklee yang baru ni ha ada kejutan yang teramat-amat menggembirakan.

Korang dah tengok gambar mesti tau Shaklee nak bawa pergi mana kan. Tapi jangan skip dulu, sebab Winy ada berita gembira yang lain lagi. Ini khususnya untuk korang yang nak menjadi dan baru sahaja menjadi ahli keluarga Shaklee.

Sebelum Winy kongsikan lebih lanjut mari sama-sama lihat kenapakah Shaklee masih boleh bertahan sehingga ke hari ini.





Salah satu prinsip utama ialah untuk memberikan kehidupan yang sihat dan kaya.
Bukan sihat sorang-sorang tapi berjemaah. Bukan kaya sorang-sorang tapi beramai-ramai.

Winy sebagai mentor bisnes juga sangatlah gembira bila anak didik Winy berjaya. Perasan tu lain sangat. Rasa berbaloi semua usaha selama ni.

Seterusnya mari lihat apa yang kita boleh dapatkan dalam Shaklee.

  • TIADA PERSAINGAN HARGA
Bagi prodak yang lain harga lain-lain menurut peringkat. Harga dropship lain, harga agent lain, harga stokis lain. Jadi di sini ada persaingan harga yang sangat ketara. Namun dalam Shaklee kami ada 2 harga sahaja. Harga ahli berdaftar dan Harga pasaran. Tidak kisah apa pun pangkatnya harga tetap sama. Jadi tiada persaingan harga antara ahli.

Salah satu sebab Winy suka sangat dengan family ini.


  • 2 PERCUTIAN YANG PERCUMA
Tidak kira pangkat dan kedudukan juga layak untuk bercuti ni. Shaklee sudah sediakan 2 percutian setiap tahun. Korang nak atau tidak saja. Winy ni tiap malam membayang akan bercuti bersama Shaklee. Untuk tahun fiskal yang baru ke Bali Indonesia dan Los Angeles. 

Trip yang super fun, semuanya di tanggung oleh Shaklee. FREE! 

Rugilah tidak rebut peluang ni. Duit poket pun di beri juga. Luggage pun di beri tau. 

Caranya bagaimana nak msuk, kena join Elysian Empire dahulu.Ngeee 





















Continue Reading

Monday, 13 April 2020

Tips Untuk Dapatkan Pelanggan Secara Konsisten | Winichelen Wongkin

tips untuk dapatkan pelanggan secara konsisten|winichelen official blog


Hari ke 27 Kawalan Pergerakan. Masih dapat bertahan?

Winy kongsikan diari untuk hari ini.

Lama tidak menulis memang rindu rasanya nak masuk dalam ruangan blog ni. ;)

Dalam beberapa hari yang lepas Winy nampak satu video yang menarik minat. Macam mana nak dapatkan sales yang konsisten setiap hari. Mesti hati lain macam kan tiap hari tengok sales orang lain mencanak-canak tapi diri kita sendu. :(

Untuk ini Winy kongsikan 3 tips dan 3 fasa untuk korang.



  • BEBASKAN EMOSI 
Bila kita rasa diri kita di belakang dan sering bertanya kenapa mereka boleh buat saya tidak, semestinya ada sesuatu yang menghalang. Kita rasa iri hati, rendah diri dan banyak emosi yang tidak stabil sedang bermain. Jadi disinilah fasa pertama bermula dengan bebaskan emosi. Cari seorang role model yang kita boleh ikuti, hanya fokus pada seorang dahulu. Terima kenyataan dan terima emosi kita yang sedang bermain dalam fikiran. Seterusnya bebaskan. 

Bagaimana? Boleh buat teknik EFT. Amalkan setiap hari dan voilaa! Hasilnya memang terbaik. Gunalah ayat sendiri tak kesah.

  • AFFIRMATION
Winy salah seorang yang suka sangat dengan affirmation. Ada banyak koleksi affirmation dan Winy akan buat ikut benda yang Winy nak capai. Sebelum tu ketahuilah yang kita ni layak dan tidak salah untuk berjaya dan kaya dalam hidup.

Antara Affirmation yang Winy selalu buat:-
1. I am healthy
2. I am strong
3. I can do everything that i want
4. My customer are in love with my products and I receive massive results.

Untuk tukarkan mindset ni Winy sangat galakan untuk baca buku The Secret by Rhonda Byrne.

  • GIVE GENEROUSLY
Winy dapat tahu yang rahsia untuk sentiasa dapat pelanggan salah satunya bila kita suka memberi. Sebab tu ada kata-kata yang mengatakan tangan yang memberi lebih diberkati.

Mulakan dengan memberi tabung di masjid, gereja mahupun duit harian untuk ibu bapa. Orang yang tidak berkemampuan juga.

Seterusnya bila kita sudah lakukan lepaskanlah dan biarlah menjadi sesuai dengan usaha kita.

Sekian nukilan untuk hari ini.

Winichelen Wongkin | Founder Of Elysian Empire


Continue Reading

Thursday, 2 April 2020

Res V: Prodak Terbaru Shaklee Malaysia | Winichelen Wongkin

RES V| PRODAK TERBARU SHAKLEE MALAYSIA| WINICHELEN OFFICIAL BLOG


Hello semua!

Lama Winy tidak bersiaran di sini kan.

Hari ni Winy nak perkenalkan satu lagi prodak baru Shaklee yang memang Ohsem!

Nama di beri ialah RES-V

Sesiapa yang dah mencuba Vivix semestinya ini ialah new fevret prodak korang. ;)

Jom berkenalan dengan Res-V ni.

Kalau sebelum Vivix hanya ada 4 paten, tapi Res-V di sokong dan mempunyai 6 paten! Hebatkan. Maksudnya lebih berkesan.

Yang teristimewanya Res-V ni dalam bentuk KAPSUL dan tak perlu di sejuk beku lagi. Boleh bawa ke mana-mana juga. Memang mudah nak bawa, tak perlu risau akan tumpah.

Kebaikannya:-


  • Res-V ni memang semula jadi
  • Tanpa perwarna tiruan
  • Tanpa pemanis tiruan
  • Tanpa pengawet
  • Tanpa gluten tambahan
Dan Bahan-bahannya selain daripada 4 bahan utama Vivix di tambah dengan;-

  • Chebulic Myrobalan - Di gelar sebagai 'Ibu Herba"
  • Pomegranate (Buah Delima) - Salah satu buah yang paling sihat di dunia
  • Anggur Hitam - Tinggi dengan antioksidan
  • Hampas Anggur Dan Anggur Merah - Kaya dengan polifenol
Semua bahan-bahan ini di pilih dan di kaji secara terperinci sebelum di campurkan ke dalam Res-V.

RES V| PRODAK TERBARU SHAKLEE MALAYSIA| WINICHELEN OFFICIAL BLOG

RES V| PRODAK TERBARU SHAKLEE MALAYSIA| WINICHELEN OFFICIAL BLOG

RES V| PRODAK TERBARU SHAKLEE MALAYSIA| WINICHELEN OFFICIAL BLOG

RES V| PRODAK TERBARU SHAKLEE MALAYSIA| WINICHELEN OFFICIAL BLOG





Sekarang mari lihat pula perkongsian-perkongsian mereka yang telah mengambil Res-V ini.



Res-V Membantu menurunkan bacaan gula!






Continue Reading