Saturday, 2 March 2019

Fakta Mengenai Shaklee | Winichelen Wongkin

FAKTA MENGENAI SHAKLEE | WINICHELEN

Wahh... Lepas doula douli, antivac, sekarang ni panas ye orang bercakap pasal Shaklee. Thank you for the free advertisement and promotion of our products.
Baiklah, since dah jadi isu panas ni, saya nak share sesuatu pasal Shaklee.
1. Shaklee tak pernah claim boleh sembuhkan penyakit.
In fact, semua SID ditegah untuk overclaim. Kami dilarang untuk menulis di mana² bahawa produk Shaklee mampu mengubati penyakit. Kalau sakit kena jumpa doktor, bukan makan suplemen.
2. Shaklee has been around for more than 100 years.
Nah. Kalaulah produk Shaklee ni tak bagus, takkanlah dia boleh bertahan selama ni. Kan? Kalau tak bagus setahun dua dah bungkus terus. Tapi Shaklee business is thriving, you guys. There must be something good in this kan kalau boleh bertahan sebegitu lama.
3. Shaklee hanyalah makanan tambahan, bukan ubat.
Kita kena faham ni. From the start lagi Shaklee dah kata yang dia hasilkan vitamin dan makanan tambahan yang berkualiti tinggi. 
Biasalah kan... Orang Malaysia semua benda dipanggilnya ubat. Cuba tanya mak² kita, asalkan yang berbentuk tablet je semuanya ubat bagi dia.

4. Selama lebih 100 tahun kewujudan Shaklee di dunia ni, belum pernah lagi mana² produk Shaklee ditarik balik dari pasaran.
Kenapa? Sebab suplemen Shaklee dihasilkan dari bahan mentah yang premium serta dikawal ketat. Semua bahan yang digunakan tidak mengandungi bahan kimia yang merosakkan sistem badan kita. Punyalah Shaklee nak jaga kualiti bahan mentah dia, dia ada ladang sendiri. Shaklee is beyond organic.
5. Dr. Forrest Shaklee sendiri telah memberi jaminan bahawa produk Shaklee tak akan rosakkan walau 1 pun sel dalam badan kita.
Now you tell me berapa banyak syarikat di dunia ni yang boleh beri jaminan sebegitu? Vitamin C injection yang korang cucuk ke badan korang tu ada jaminan sebegitu ke?
Fikirlah guys, untuk ambil suplemen atau tak, bergantung kepada diri anda sendiri. Tak ada sesiapa pun yang memaksa kita untuk makan vitamin. Kalau kita nak makan 7 biji oren untuk keperluan vitamin c harian kita, who's going to stop us? By all means, please eat the oranges. Kalau x dapat vitamin tu pun at least kita dapat jugak fibre kan?
6. Setiap produk melalui R&D yang mengambil masa bertahun².
Shaklee berbelanja berjuta² dolar untuk tujuan ini supaya apa yang masuk dalam sistem kita betul² selamat. In fact semua suplemen yg dipatenkan ada pelbagai research paper yang kita boleh dapatkan di archive, it's not a secret at all. Bukannya suplemen ni dibuat di dapur rumah siapa².
7. Shaklee dah lama powered atlit² dunia.
Seorang pendaki Everest dah mendaki ke puncak Everest tanpa sebarang tangki oksigen. Korang pernah dengar tak pasal ni?
What about man-powered aeroplane? Si mamat tu ambil suplemen Shaklee dan boleh mengayuh kapal terbang dia untuk satu jarak yang jauh. Ada ramai lagi Olympics medalists yang ambil suplemen Shaklee.
So there you go. Shaklee would never claim that it can cure diseases. It can only HELP you to have a more quality life.
Korang pun kan, kalau nak sensasikan sesuatu benda tu pun, jangan la sampai tak membaca.
credit to supervisor mac19 teacher Jay Kassim

2 comments:

  1. Hi, thanks for sharing. Cuma nak tanya, ladang shaklee di mana ya?

    ReplyDelete
  2. Thank you for your comment!
    Shaklee tidak ada ladang sebab shaklee lebih fokus kepada R&D berbanding perladangan. Tp yg semestinya semua bahan2 shaklee ambil dari pengeluar yang tidak gunakan baja kimia, dan sangat strik dengan ketulenan.

    ReplyDelete