HELLO OKTOBER | WINICHELEN

Pheww baru berkesempatan balik nak buka blog. Macam baru semalam sahaja bulan 9 kini dah masuk bulan ke-3 terakhir di tahun 2018.

Singkatnya masa kan.

Tapi boleh kata bulan sept yang lepas jadual Winy agak hectic. Mujur juga boleh masih boleh balance.

To be honest mungkin sebab biasa diri ni sibuk, jadi kalau tidak buat apa-apa rasa tidak lengkap. Kah!

Ada juga yang tanya macam mana Winy urus masa dengan personal life nak handle, kerja dan bisnes lagi.

First and foremost Winy akan pastikan tiap bulan ada TO DO LIST. Ni ibarat kompas untuk Winy. Bukan saja to do list untuk bulanan, Winy buat untuk mingguan dan harian juga. Buku nota sentiasa ada di mana pun Winy pergi.

Ada juga yang tanya macam mana ciri-ciri to do list yang baik.

Jawapan Winy untuk ini, to do list yang baik bila kita dapat buat semua.haha >< Memang akan ada rasa macam robot sebab kena ikut jadual tapi itu ikut kesesuaian dengan gaya hidup kita. But it doable. Trust me!

Kalau nak tambah sikit saja tapi dah cakap tak ada masa. Hmmm bagus lupakan niat mau buat to do list la ya. ahaha

Kita semua ada 24 jam tak ada kurang tak ada lebih, yang berbeza hanya la macam mana kita utilize aktviti harian kita.

Hmmm sampai kesudah pula mencarut yaa.khehee

K nanti Winy update lagi.

Adioss










0 Comments