Monday, 29 October 2018

Rahsia Disebalik Nama Team Saya | Winichelen Wongkin

RAHSIA DISEBALIK NAMA TEAM SAYA | WINICHELEN



Hai hai hai...

Entri kali ni nak jawab salah satu frequent question yang ramai tanya dengan Winy juga. Sebab ramai nak mula bisnes kan, jadi mestilah nak buat nama team tapi katanya tidak ada idea.

Dan nampak nama team Winy so kebanyakannya akan tanya dari mana dapat idea.

Kalau ramai yang belum tau nama team yang juga merangkap nama kompeni Winy ialah ELYSIAN EMPIRE.

Exact date dan masa Winy sendiri tidak ingat bila terfikir sebab waktu tu hidup Winy agak kucar kacir. Boleh kata Winy sangat struggle. Pasal ni bila Winy dah ready, Winy akan cerita yaa.

Berbalik dengan nama tu, Winy sangat tertarik dengan nama ni, dari mana nampak pun tidak ingat. Just bermain di fikiran.

So Winy ambil keputusan untuk google dan buat sedikit research. Kot-kot ada maksud la kan. Dan Winy tambah-tambah jatuh cinta sebab lepas tau maksud pula sangat la cantik.

ELYSIAN ni bermaksud cantik, di berkati, kreatif, menginspirasi, dan tenang dalam bahasa GREEK.
Selain itu, berkait rapat juga dengan pahlawan. Seorang warrior yang berani dan sangat komited dengan kerjanya.

Memang kena sangat dalam hati sebab Winy nak buat bisnes ni sebenarnya lebih kepada bantu orang.  Segalanya bermula sebab Winy dapat clearkan kulit dengan natural, dan bantuan dari prodak Shaklee snediri. Jadi Winy sangat happy dapat bantu.

Bukan tu saja tapi dari segi kesihatan dan kewangan juga sangat banyak membanttu. That's why Winy sangat sayang dengan bisnes ni.

Salah satu impian Winy juga untuk berikan inspirasi dengan ramai orang. Dan salah satu platformnya melalui penulisan ni. ")

So nama ni saja sangat banyak maksud bagi Winy. Doakan Winy dan Elysian Empire terus maju ke depan yaa.

Sampai sini saja entri Winy kali ni. Sampai ketemu lagi.

Adiooos!


RAHSIA DISEBALIK NAMA TEAM SAYA | WINICHELEN














Continue Reading

Thursday, 18 October 2018

Pengedar/Stokis Shaklee Kuching, Lundu, Kota Samarahan Sarawak | Winichelen Wongkin

PENGEDAR/STOKIS SHAKLEE KUCHING, LUNDU, KOTA SAMARAHAN SARAWAK

PENGEDAR/STOKIS SHAKLEE KUCHING SARAWAK

Beli Shaklee dengan mudah di Kuching Sarawak

Anda ingin membeli prodak Shaklee di Kuching dengan mudah dan pantas? 

Kami boleh membantu anda untuk mendapatkan prodak Shaklee dengan segera. Khidmat penghantaran secara PERCUMA disediakan untuk pelanggan.

Jimat tenaga anda untuk keluar dan berjalan jauh untuk dapatkan prodak Shaklee.



KELEBIHAN MEMBERLI DENGAN KAMI:

 >>> Fast delivery/Penghantaran cepat dan pantas
 >>> Jimat postage
 >>> Berpengetahuan luas mengenai prodak dan cara pengambilan yang betul
 >>> Ahli yang sah dan berdaftar

Kawasan penghantaran:


  • Kuching
  • Sematan
  • Lundu
  • Kota Samarahan 
  • Bau
  • Tabuan Jaya

Hubungi saya melalui SMS/Whatsapp 

www.wasap.my/60198312837




PENGEDAR/STOKIS SHAKLEE KUCHING, LUNDU, KOTA SAMARAHAN SARAWAK


PENGEDAR/STOKIS SHAKLEE KUCHING, LUNDU, KOTA SAMARAHAN SARAWAK


PENGEDAR/STOKIS SHAKLEE KUCHING, LUNDU, KOTA SAMARAHAN SARAWAK


ANDA INGIN MENDAFTAR AHLI SHAKLEE?

Dengan menikmati penjimatan sehingga 20% pada setiap belian selepas anda mendaftar keahlian.

Yuran RM35.00 SAHAJA  (T&C)




Continue Reading

Pengedar/Stokis Shaklee Kota Kinabalu, Penampang, Alam Mesra Sabah | Winichelen Wongkin

PENGEDAR/STOKIS SHAKLEE KUCHING, LUNDU, KOTA SAMARAHAN SARAWAK

PENGEDAR/STOKIS SHAKLEE KOTA KINABALU SABAH

Beli Shaklee dengan mudah di Kota Kinabalu Sabah

Anda ingin membeli prodak Shaklee di Kota Kinabalu dengan mudah dan pantas? 

Kami boleh membantu anda untuk mendapatkan prodak Shaklee dengan segera. Khidmat penghantaran secara PERCUMA disediakan untuk pelanggan.

Jimat tenaga anda untuk keluar dan berjalan jauh untuk dapatkan prodak Shaklee.



KELEBIHAN MEMBERLI DENGAN KAMI:

>>> Fast delivery/Penghantaran cepat dan pantas
>>> Jimat postage
>>> Berpengetahuan luas mengenai prodak dan cara pengambilan yang betul
>>>  Ahli yang sah dan berdaftar

Kawasan penghantaran:


  • Kota Kinabalu
  • Kepayan
  • Penampang
  • Lintas
  • Likas
  • Putatan
  • Alam Mesra
  • Menggatal

Hubungi saya melalui SMS/Whatsapp 

www.wasap.my/60198312837




PENGEDAR/STOKIS SHAKLEE KUCHING, LUNDU, KOTA SAMARAHAN SARAWAK


PENGEDAR/STOKIS SHAKLEE KUCHING, LUNDU, KOTA SAMARAHAN SARAWAK


PENGEDAR/STOKIS SHAKLEE KUCHING, LUNDU, KOTA SAMARAHAN SARAWAK


ANDA INGIN MENDAFTAR AHLI SHAKLEE?

Dengan menikmati penjimatan sehingga 20% pada setiap belian selepas anda mendaftar keahlian.

Yuran RM35.00 SAHAJA  (T&C)





Continue Reading

Manifestation Journalising | Winichelen Wongkin


MANIFESTATION JOURNALISING | WINICHELEN

Hai dearies,

Lagi 14 hari nak masuk bulan baru dah kan? Winy rasa tahun 2018 ni antara tahun yang sangat cepat berlalu, dan banyak sangat benda yang terjadi di luar kawalan.

Emosi pula ada juga ups and downs.

Entri kali ni Winy nak kongsi satu hobi yang Winy buat dari sekolah rendah sampai lah sekarang. Dulu Winy tidak sedar langsung yang Winy buat ni sebenarnya membawa impak yang sangat besar dalam hidup sampailah Winy banyak tengok video mengenai benda ni di Youtube.

Sedari kecil Winy suka sangat menulis. I really do like writing but the fact tulisan ai ni most of the time Winy saja yang boleh baca.Kahkah Kalau masih belajar tu, waktu exam saja la tulisan nampak kemas dan cantik kan.ngee

Tapi apa yang Winy nak sentuh hari ni bukanlah pasal cantik ka tidak tulisan tu.

Kebanyakan kita punya impian masing-masing kan. Bukan sekarang saja tapi segala perancangan untuk 10 tahun akan datang pun sudah di buat juga.

Dan inilah yang Winy nak kongsi, kita punyai impian dan angan-angan tu KITA BOLEH CAPAI.

Tidak kisahlah apa jalan hidup yang kita lalui sekarang, mugkin saja sudah menyimpang jauh dari angan-angan yanga dulu tapi jangan sesekali berhenti.

Sepanjang bersekolah Winy ni bukanlah pelajar yang kerjanya belajar saja, malah banyak sangat keluar sebab aktif juga dengan kokum. Cuma macam Winy cakap Winy suka tulis, apapun yang dalam fikiran Winy, Winy akan tulis dalam buku.

Dulu tak la reti apa PLANNER tu, tapi Winy suka beli buku nota yang WIny boleh sumbat semua sekali di sana. ><

My daily plaaning..
My target (short and long term)
My notes

Dan Winy sentiasa angan-anagan sebelum kawin Winy akan wajib buat 3 benda ni. Winy memang tulis semuanya dalam buku.

1. Ada kerja dan business sendiri
2. Punyai rumah sendiri
3. Ada kereta sendiri

Sampaikan bila Winy cakap dengan orang, ramai cakap kalau mau tunggu tu 3 sampai tualah tidak kawin-kawin. Tapi Winy tak kesah pun, kita ada hak untuk memilih kan.

Dan magiknya 2 dari 3 ini sudah pun Winy punyai sekarang. HEBAT tak kuasa MANIFESTATION?

Korang pun mesti boleh buat punya.

Tak kisah macam mana sekalipun ayat kita mahu guna, tapi bagi Winy inilah ayat yang banyak Winy pakai bila menulis.

I AM SO GRATEFUL THAT NOW...

Winy akan tulis semua dalam PRESENT TENSE. Seolah-olah benda tu sudah terjadi. Tulislah banyak mana pun tiada yang boleh limitkan kita.

Sambil tulis tu sambil imagine yang kita sebenarnya sudah dapat semua yang Winy tuliskan. Bila di tulis dan di tambah lagi dengan perasaan sudah memiliki bukankah lagi happy kita?

Dan seterusnya Winy akan UCAPKAN SYUKUR. 

Winy akan ucapkan kesyukuran dengan semua apa yang Winy ada.

Contohnya...

"Saya sangat bersyukur walaupun saya tidak makan di tempat yang mewah dan harganya mahal tapi saya masih cukup makanan untuk hari ini malah lebih dari cukup lagi"

What would we expect we get even bigger kalau benda sekecil makanan pun kita tidak bersyukur. Dan cakaplah apa pun yang kita mau cakap dengan yang mendengar, minta dengan Tuhan kita dengan apa pun kepercayaan yang kita amalkan.

Bercakap dengan dia seperti kita sedang memuji dan bercerita dengan kawan. Cos HE is the provider.

Kalau tak suka menulis boleh lah lukis juga.hehe gambarkan apa yang kita nak.

Terima kasih atas kesudian membaca ")


























Continue Reading

Friday, 12 October 2018

Kenapa Ada Yang Akan Tua Lebih Cepat Berbanding Yang Lain? | Winichelen Wongkin

KENAPA ADA YANG AKAN TUA LEBIH CEPAT BERBANDING YANG LAIN? | WINICHELEN


Pernah tak korang bila berkumpul dengan kawan-kawan, sepupu atau saudara mara yang sama umur tapi ada yang kelihatan lebih berusia dari usia yang sebenar?

Ada pula yang umurnya jauh lebih tua tetapi kelihatan lebih muda.

Haah tu semua atas sebab penuaan. We cant deny the fact yang kita semua akan tua.

Tetapi kenapakah ada yang akan tua lebih cepat dari usia?

Entri ni Winy nak kupas sedikit mengenai penuaan ni. Its not something we suppose to scared about instead we enjoy the process.

Secara amnya kita menjadi tua bila sel kita semakin tua. 

Penuaan bermula dari peringkat sel badan kita. Justeru, kesihatan sel tu sangat mempengaruhi usia badan kita. 

Bukan hanya usia tapi kesihatan sel juga sebenarnya sangat pengaruhi macam mana mood kita, macam mana rupa kita.

Dan punca utama kenapa sel kita semakin tua dan tidak sihat ialah di sebabkan oleh radikal bebas. Radikal bebas ini mampu memusnahkan DNA dalam sel kita. Malah menjadi penyebab kepada keradangan dalam sel. Inilah membuatkan sel kita semakin tua.

Siapa sangka hnya dari pemakanan kita akan mendapat radikal bebas juga.

Jadi apa yang kita patut buat untuk mengawal? 

Ini antara diet atau pemakanan yang boleh bantu sel menjadi lebih sihat dan mampu lambatkan penuaan.

1. Makanan yang organik dan tidak di ubah secara genetik 
2. Makan bahagian makanan yang mengandungi nutrien paling tinggi
3. Makan makanan yang mentah sebenarnya baik supaya dapat serap semua nutrien 
4. Makanan seperti ikan salmon, badam dan brokoli ialah antara makanan yang peling sihat untuk di makan.
5. Makan makanan yang tinggi antioksida untuk halang inflamsi dan membuang radikal bebas









Continue Reading

Monday, 1 October 2018

Hello Oktober | Winichelen Wongkin

HELLO OKTOBER | WINICHELEN

Pheww baru berkesempatan balik nak buka blog. Macam baru semalam sahaja bulan 9 kini dah masuk bulan ke-3 terakhir di tahun 2018.

Singkatnya masa kan.

Tapi boleh kata bulan sept yang lepas jadual Winy agak hectic. Mujur juga boleh masih boleh balance.

To be honest mungkin sebab biasa diri ni sibuk, jadi kalau tidak buat apa-apa rasa tidak lengkap. Kah!

Ada juga yang tanya macam mana Winy urus masa dengan personal life nak handle, kerja dan bisnes lagi.

First and foremost Winy akan pastikan tiap bulan ada TO DO LIST. Ni ibarat kompas untuk Winy. Bukan saja to do list untuk bulanan, Winy buat untuk mingguan dan harian juga. Buku nota sentiasa ada di mana pun Winy pergi.

Ada juga yang tanya macam mana ciri-ciri to do list yang baik.

Jawapan Winy untuk ini, to do list yang baik bila kita dapat buat semua.haha >< Memang akan ada rasa macam robot sebab kena ikut jadual tapi itu ikut kesesuaian dengan gaya hidup kita. But it doable. Trust me!

Kalau nak tambah sikit saja tapi dah cakap tak ada masa. Hmmm bagus lupakan niat mau buat to do list la ya. ahaha

Kita semua ada 24 jam tak ada kurang tak ada lebih, yang berbeza hanya la macam mana kita utilize aktviti harian kita.

Hmmm sampai kesudah pula mencarut yaa.khehee

K nanti Winy update lagi.

Adioss










Continue Reading