Friday, 24 August 2018

Macam Mana Nak Pilih Pencuci Muka Yang Baik | Winichelen Wongkin


MACAM MANA NAK PILIH PENCUCI MUKA YANG BAIK | WINICHELEN


Personally Winy juga dulu ada masalah untuk mencari pencuci muka. Sebabnya kena cari pencuci yang sesuai dengan kulit tu dah 1 hal, nak cari pula bahan-bahan yang tidak akan buatkan kulit muka alegi.

Sangatlah mencabar. Erghhh...

Bermula lah trial and error.

Tak pasti dah keberapa baru Winy jumpa yang sesuai.

Tapi kalau nak pilih pencuci muka ni pertama sekali kena kenali jenis kulit dahulu.

1. Berminyak
Cara nak tahu, cuci muka dan biarkan muka tanpa apa-apa dan lihat kalau dalam sejam minyak dah banyak maksudnya muka beminyak.

Cara paling mudah nak kenal pasti boleh gunakan tisu khusus untuk minyak muka itu.

2. Kering
Sama juga biarkan muka tanpa apa-apa dan lihat dalam sejam. Selalunya muka yang kering ini akan nampak kusam dan merekah. Bila letak tisu minyak itu juga tidak akan melekat kerana terlalu kering dan tidak berminyak.

3. Combination
Akan berminyak pada bahagian T zone dan kering di bahagian yang lain. Boleh kata yang ni sangat-sangatlah sensitif.

So untuk pilih pencuci pula, bagi yang berminyak kena cari pencuci yang oil based dan gel based. Pelik kan? tetapi ini berfungsi untuk menyeimbangkan minyak pada wajah dan menyuci dengan lembut.

Bagi yang berkulit kering pula kena cari yang berbuih atau liquid agar kelembapan kulit terjaga. Bahan seperti jojoba oil dan shea butter akan tingkatkan kelembapan. So lebih baik

Bagi yang combination itu gabungan gel dan oil sangat-sangatlah Winy rekemen agar kelembutan dan kebersihan muka lebih terjaga.

Kalau nak Winy rekemen pencuci muka terbaik semestinya dengan Youth Shaklee. Boleh ikuti pengalaman WIny sendiri menggunakan Youth cleanser ini.

TAKKAN CARI YANG LAIN!!
-------
Memang tidak boleh di sangkal lagi, cuci muka dengan cleanser ni memang muka sebersih-bersihnya!
MACAM MANA NAK PILIH PENCUCI MUKA YANG BAIK | WINICHELEN


Adalah waktu Winy terpaksa guna wet tissue untuk bersihkan muka sebab terpaksa tapi masih rasa 
muka tu macam ada something saja. Tangan mesti tidak menahan untuk pegang.

Dan bila balik rumah akan cucu dengan cleanser ni lagi sebab dalam ni dah 2 dalam 1.

Pakai mekap waterproof pun tanggal jugak. Suka tak?

Siap cuci muka terasa sangat segar sebab aroma dalam pencuci ni menenangkan.

Akan tanggalkan kulit mati secara lembut, sedang breakout pun tidak akan rasa sakit.

Nak rasa keajaibannya? Meh meh contact Winy. Confirm tak menyesal.

MACAM MANA NAK PILIH PENCUCI MUKA YANG BAIK | WINICHELEN


MACAM MANA NAK PILIH PENCUCI MUKA YANG BAIK | WINICHELEN


MACAM MANA NAK PILIH PENCUCI MUKA YANG BAIK | WINICHELEN


MACAM MANA NAK PILIH PENCUCI MUKA YANG BAIK | WINICHELEN


MACAM MANA NAK PILIH PENCUCI MUKA YANG BAIK | WINICHELEN


Continue Reading

Wednesday, 15 August 2018

Vitamin Shaklee Tiada Kelulusan KKM? | Winichelen Wongkin

VITAMIN SHAKLEE TIADA KELULUSAN KKM? WINICHELEN



"Takutlah nak beli suplemen Shaklee ni sebab tengok pun tidak ada nombor pendaftaran Kementerian Kesihatan Malaysia."

Ramai yang takut nak konsium sebab takut KKM tidak luluskan. 

Jangan silap tau setiap prodak Shaklee yang di pasarkan kenalah melalui saringan yang ketat. Selagi tiada bukti dan hasil kajian saintifik di sertakan sewaktu mendapatkan nombor pendaftaran ni selagi tu tak lulus untuk di pasarkan. 

Kiranya Shaklee ni melalui dua peringkat. 

1. Melalui kebenaran Food and Drug Administration (FDA)
2. Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM)

Disebabkan prodak Shaklee ni di keluarkan oleh Amerika oleh itu mereka harus diberi kelulusan terlebih dahulu untuk di eksport dan mematuhi piawaian yang di sediakan. FDA ni sangat ketat tau, tapi Shaklee melepasi bahkan melebihi lagi piawaian yang di kenakan sebab "SHAKLEE BEYOND ORGANIC"

Setelah di eksport pula nak masuk Malaysia bukan main susah nau sebab KKM juga inginkan bukti yang sahih dan boleh dipercayai. 

Setiap prodak semestinya tunjukkan bukti yang kuat dan selamat untuk di makan.

So ini ialah bukti HOLOGRAM dan Nombor pendaftaran KKM yang ada pada botol Shaklee.


VITAMIN SHAKLEE TIADA KELULUSAN KKM? WINICHELEN



Hologram ini tidak boleh di keluarkan begitu sahaja setelah di periksa dan buat saringan barulah KKM akan keluarkan untuk dilekatkan pada botol prodak tersebut.

Ia juga bukti yang prodak ini tulen dan telah disaring oleh KKM sebelum di pasarkan.


Nomnor pendaftran KKM pula ada pada bahagian bawah botol atau di cetak pada badan botol prodak. 

Nombor pendafttaran KKM selalunya akan di mulakan oleh "MAL" dan di akhiri dengan huruf yang menunjukkan kelas prodak tersebut.

Ini huruf-huruf yang di sertakan dalam nombor pendaftran KKM:

A- Ubat yang mempunyai kandungan racun yang terkawal

X- Ubat yang tidak mengandungi racun terkawal
T- Ubat tradisional
N-Suplemen Kesihatan

Disebabkan Shaklee ini masuk dalam prodak kesihattan maka huruf akhir ialah huruf N.

Tetapi ada juga yang bertanya kenapa suplemen lain tiada hologram KKM dan nombor pendaftaran.


VITAMIN SHAKLEE TIADA KELULUSAN KKM? WINICHELEN

Dont worry guys.

Prodak seperti:-

ESP
VIVIX
CINCH
MEALSHAKE
SHAKLEE COLLAGEN POWDER
NUTRIFERON
PERFORMANCE DRINK
CINCH TEA MIX


Ini tidak mempunyai hologram atau nombor pendaftran KKM disebabkan prodak ini di kategorri sebagai makanan dan di kawal oleh Bahagian Keselamatan dan Kualiti Makanan. Ia tidak perlu berdaftrar dengan KKM.

Jadi jangan terkejut jika tidak menjumpai nombor pendaftaran KKM pada prodak tersebut.

Namun kesemua prodak yang Shaklee tawarkan mempunyai kelulusan dan HALAL yang disahkan oleh pihak ISA badan yang diiktiraf oleh JAKIM. Sijil halal pula akan diperbaharui tiap tahun. 

Contohnya seperti logo halal di bawah.


VITAMIN SHAKLEE TIADA KELULUSAN KKM? WINICHELEN

Continue Reading

Monday, 6 August 2018

Vivix Shaklee - Kelebihan, Ujian Klinikal Dan Testimoni | Winichelen Wongkin

VIVIX SHAKLEE - KELEBIHAN, UJIAN KLIKAL DAN TESTIMONI | WINICHELEN WONGKIN


Vivix Shaklee: kelebihan, ujian klinikal dan testimoni.

Dalam entri kali ni Winy akan share semua yang korang perlu tahu mengenai Vivix Shaklee, dan mengapa korang perlu memilih Vivix Shaklee.

Entri kali ni perlukan kesabaran dan fokus untuk baca kerana agak panjang dan padat tentang maklumat mengenai Vivix.

Apakah Vivix Shaklee?

Vivix Shaklee merupakan minuman botani yang sedap dan kaya dengan polifenol, yang mana diklasifikasikan dengan tumbuhan yang didapati photochemical yang membantu untuk mnegekalkan kesihatan sel. Ia di ekstrak dari 4 jenis tumbuhan utama iaitu Anggur Muscadine, Lobak Ungu, European Elderberry dan Polygum Cuspidatum. 4 jenis tumbuhan ini sangat berkuasa untuk memerangi penuaan ke tahap selular. Vivix Shaklee juga mempunyai 5 PATEN yang tidak boleh di curi atau di tiru oleh orang atau organisasi.

Salah satunya ialah resveratrol yang terkandung dalam Vivix. Lebih daripada 2500 ujian telah di jalankan dan melaporkan bahawa banyak manfaat yang luar biasa dalam kesemua spektrum. Resveratrol ini di ekstrak dari bahan-bahan utama vivix tadi yang semestinya sangat berkuasa dan tulen!

Vivix mempunyai 100 mg resveratrol yang terbaik.

Apakah kandungan resveratrol dalam vivix?

Resveratrol yang terkandung dalam vivix ialah polifenol atau bahan aktif yang ada dalam tumbuh-tumbuhan dan buah-buahan yang memberikan mereka warna dan melindungi dari penyakit dan jangkitan.

Jika di ambil secara oral, resveratrol ini melindungi sel kita dari penuaan. Sila lihat video di bawah ini untuk berkenalan lebih lanjut mengenai Vivix Shaklee oleh Dr. Bruce Daggy iaitu ketua saintis dalam penyelidikan Shaklee.



 

4 fakta menarik mengenai cara Vivix Shaklee berfungsi.

1. Melindungi dan membaiki sellular DNA.
Setiap hari, setiap sel tubuh kita diserang oleh hampir sejuta serangan yang merosakkan DNA. Serangan-serangan ini merosakkan pangkalan data genetik, menghasilkan satu typo yang akan menggalkan fungsi sel lain.

Dan melalui resveratrol yang terdapat dalam Vivix Shaklee ia membantu untuk melindungi dan memperbaiki DNA.

2. Pengawalan genetik.
Jika berlaku pengawalan genetik ini akan memberikan impak yang besar dan kemerosotan sellular pada umur/ Dalam kajian yang terbaru ia menunjukkan bahawa vivix shaklee mampu mengaktifkan kawalan genetik dan menolong dalam melambatkan penuaan sel.

3. Menggalakkan biogenesis (pembentukan mitokondria/rumah tenaga)
Apabila kecekapan dan tenaga yang dihasilkan dalam mitokondria semakin berkurangan fungsi sel juga semakin menurun. Ramuan Vivix menggalakkan biogenesis (pembentukan baru) mitokondria untuk meningkatkan tahap tenaga dalam sel.

4. Melambatkan pembentukan protin AGE (Advanced Glycation End Products)
Penimbunan protin AGE akan melumpuhkan tahap keutuhan sel dan panjang umur.

Ramuan Vivix adalah lebih dari 10 kali lebih kuat dari resveratrol untuk melambatkan protin AGE.

Seterusnya beralih kepada PATEN Vivix Shaklee.

Kenapa paten ini penting?

Kesemua paten Vivix adalah 5 ya bukan 3 sahaja.

Apakah kepentingan paten ini?

Maksudnya segala hak cipta dan bahan yang di gunakan dalam pembuatan vivix ialah milik sepenuh Shaklee.

1. Tanpa bahan pengawet, gula dan bahan perisa yang lain.
Setiap bahan yang digunakan ialah organik dan tidak dicampurkan oleh sebarang perisa. Ramai yang kata Vivix ni sedap sebab ada rasa manisnya tetapi itu dari tumbuhan itu sendiri bukannya sebab ada gula.

Jika di simpan dalam peti ais sejuk beku juga, Vivix Shaklee tidak akan membeku. Sama seperti jika menguji ketulenan madu kan. Haah bolehlah cuba selepas ni.

2. 15 jenis polifenol dalam Vivix Shaklee
Polifenol atau bahan antioksidan seperti saya katakan di atas tu telah pun di patenkan oleh Shaklee. Sesiapa yang menggunakan atau reproduce akan disaman.

3. Cold Filling Extraction
Cold extraction ini dilakukan untuk mengeluarkan pati dalam bahan-bahan vivix tadi dengan cold pressing atau suhu rendah.

Nak buat cold extraction ni bukannya mengambil masa yang singkat tetapi sangat lama sehingga bertahun. Hebat kan Vivix?

Proses nak ekstrak 14 dari 15 jenis polifenol tu pula ambil masa yang lama dan tidak semua syarikat mampu menunggu dan bersabar sehingga mengekstraknnya dengan suhu tinggi tetapi secara tidak langsung telahpun mematikan nutrisi dalam tumbuhan tersebut.

4. 10x kuasa resveratrol
Kebanyak resveratrol tidak mempunyai polifenol. Resveratrol tunggal tidak sekuat dengan adanya polifenol. Jadi sesiapa yang meminum vivix memang power la.

5. Anggur Muscadine sebagai asas
Kehebatan anggur muscadine ini sebab resveratrolnya yang tinggi. Ia mampu melindungi dirinya dari penyakit tanpa bantuan racun perosak. Anggur ni sangat istimewa kerana saiznya yang sebesar biji golf dan mahal. Sebjiji mencecah RM120 ringgit. Sekilo dah masuk RM2000. Baik minum Vivix saja kan.


KAJIAN TELOMERE


Kromosom dan Telomere.

Dalam sel kita ada nukleus. Dalam nukleus tu la terdapat kromosom atau pusat genetik dalam badan kita. Disinilah di simpan semua maklumat. Kromosom juga yang kawal dan semua aktivi dalam sel.

Menariknya di atas kromosom tadi ada 'Topi Pelindung" yang di panggil TELOMERE.


KAJIAN TELOMERE


Telomere ni macam alien saja bunyinya kan, tetapi siapakah di sebalik kajian ini.

Salah seorang yang bertanggungjawab menemui telomere dan fungsinya yang melindungi kromosom ialah Dr. Elizabeth Blackburn dari University of California.

Dia merupakan salah seorang penerima nobel dalm bidang perubatan pada tahun 2009.

Dan yang menariknya Shaklee berani untuk melamar Dr. Elizabeth untuk mengkaji kesan resveratrol dan polifenol dalam Vivix ke atas Telomere dan hasilkan telemore study.

Dan sedikit sebanyak mengenai kajian Telomere. Telomere atau pelindung ini akan semakin memendek apabila setiap kali kromosom membahagi.

1. Melalui pertambahan sel baru.
2. Untuk baiki sel yang rosak.

Kadar pemendekkan telomere pula akan semakin cepat bila...

1. Stress yang tidak terkawal
2. Obesiti
3. Kurang bersenam
4. Diet yang tidak sihat
5. Merokok

Apa yang terjadi bila telomere memendek?

1. Kulit menjadi kusam (banyak sel mati dari yang hidup)
2. Sperma tidak sempurna (ekor patah dan tidak aktif) Ini mengakibatkan ketidaksuburan
3. Pankreas semakin tidak sensitif dan tidak dapat hasilkan insulin lagi seterusnya terjadilah diabetes.
4. Bahagian sel otot jantung yang luka dan darah membeku tidak dapat di baiki dengan baik. Inilah sebabnya terjadi serangan jantung!


KAJIAN TELOMERE

Secara amnya telomere ini penanda kepada proses penuaan. Para saintis juga menyatakan bahawa pemendekkan telomere ini menyebabkan banyak penyakit seperti, diabetes, kanser dan kardiovaskular.

Dan dan dan kita pergi ke kemuncaknya iaitu hasil kajian Telomere dan Vivix.

Dalam kajian ini 107 orang yang mengamalkan Vivix Shaklee, telah pun di pilih.

Hasilnya menunjukkan pengguna Vivix yang amalkan resveratrol ini selama 5 tahun dapat melambatkan proses pemendekan kromosom sebanyak 40% berbanding yang tidak mengamlkan.

Dan mereka yang mengamalkan Vivix Mempunyai telomere yang lagi panjang berbanding yang lain pada usia yang sama.

Sebab itu pengguna Vivix lebih kelihatan muda dan bertenaga.


Ini merupakan testimoni Vivix Shaklee dalam pelbagai masalah.


Vivix dan Kencing Manis.






Vivix dan Kencing Manis.






Vivix dan Kencing Manis.





Vivix dan Tekanan darah tinggi





Vivix dan Cyst






Vivix dan jerawat






Disclaimer!!

Testimoni di atas adalah dari keputusan peribadi, keputusan adalah bserbeza kepada setiap individu.

Produk Shaklee bukan bertujuan untuk mengubati, mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Anda dinasihatikan untuk mendapatkan diagnosis dari Doktor bertauliah sepenuhnya sebelum menggunakan mana-mana produk Shaklee.

Berapa pula harga Vivix?


Harga Vivix Shaklee



Harga runcit sebotol Vivix ialah RM475 untuk membeli dengan lebih murah terutama pada promo bulanan.


Anda boleh dapatkan 2 botol Vivix sekali dan mendapat:


- Penjimatan sehingga RM200

- Keahlian percuma (bernilai RM35)
- Pos percuma bernilai RM10
- Cash rebate sebanyak 5% (RM34++ terus ke dalam akaun)

Sebarang pertanyaan lanjut bolehlah emailkan ke wieney44@gmail.com atau dial no ini 019-8312837 atau terus buat pembelian melalui link ini 


      Winichelen Wongkin
1185187
Your trusted SID

Continue Reading

Wednesday, 1 August 2018

Promosi Bulan Ogos Shaklee | Winichelen Wongkin

PROMO BULAN OGOS SHAKLEE | WINICHELEN

Raihkan bulan Ogos ini dengan promo yang menarik dari Shaklee!

3 ITEMS PROMO YANG SUPER HOT UNTUK BULAN OGOS!

PROMO BULAN OGOS SHAKLEE | WINICHELEN


Bulan ni bulan kasih sayang untuk ibu-ibu yang bakal bersalin dan dalam pantang.
ALFALFA MILKBOOSTER untuk si ibu yang breastfeed. Lebih banyak susu ibu dan kaya dengan khasiat tentunya si anak akan membesar dengan lebih cepat dan sihat.
 Dengan pembelian 3 botol akan dapat 5% DISKAUN dah sangat-sangat murah ni.

PROMO BULAN OGOS SHAKLEE | WINICHELEN

POST NATAL SET set pula sangat sesuai untuk ibu-ibu yang nak kembalikan tenaga dan percepatkan kesembuhan luka bersalin. Bila mana bertarung nyawa untuk melahirkan baby tentunya banyak kerosakan dalaman dan semestinya banyak perubahan yang terjadi.
So mommies kena grab peluang ni.
PROMO BULAN OGOS SHAKLEE | WINICHELEN

Lagi yang hot untuk kesihatan menyeluruh ialah VIVIX SUPER ANTIOXIDANT.
Bahan mewah dalam vivix tentunya buatkan dia lebih premium.
 Anggur muscadine
 Lobak ungu
 Polygum cuspidatum
 European elderberry
Ini boleh mengawal tekanan darah, tingkatkan tenaga, anti penuaan, kurangkan risiko kanser, elakkan alergi etc..
Dalam #Vivix juga ada satu-satunya anggur yang mempunyai 20 jenis kromosom yang tentunya banyak khasiat.
Untuk pertanyaan lanjut dan order boleh text Winy yaa 😉
-


FB PAGE:
https://www.facebook.com/pengedarsahshakleekotakinabalu/

IG:
https://www.instagram.com/winy_ee/

Continue Reading