Tuesday, 19 June 2018

Bagaimana Untuk Bangkit Semula | Winichelen Wongkin


Hai, lama tak buat entri kan. ")

Sebenarnya untuk beberapa ketika sebelum ni rasa seperti hilang track, hilang motivasi.

Winy buat semua seperti biasa tapi lama kelamaan rasa kosong pula. Cuba mencari di mana yang salah tapi tak jumpa sebabnya.

Memohon merayu kat orang still tidak ada jawapan yang tuntas.

Winy makin kecewa, buntu. Segala emosi yang tidak baik bercampur aduk.

Sampailah 1 hari kawan bawa ke 1 majlis, sana Winy sedar yang Winy cuba sepuas-puasnya untuk senangkan dan puaskan hati manusia dan sekeliling. Tapi hati Winy sendiri kosong dan tiada penghiburan.

Jadi untuk 1 malam tu saja Winy senaraikan semua masalah yang Winy rasa sebenarnya. Winy koyakan kertas tu dan buat TBE (Teknik bebaskan Emosi).

Satu persatu jalan yang baru Winy nampak.
Satu persatu juga keajaiban yang Winy alami tiap hari.

So Winy simpulkan saja di bawah ni. Carilah kebahagian rohani dulu, tenangkan jiwa kita.

Bila rasa buntu dan kosong carilah Tuhan kita, Dia maha kuasa. Cari dengan manusia tidak akan jumpa penyelesaiannya.
Tengok balik untuk apa kita nak buat. Of course back to BIG WHY.
Senaraikan tiap keajaiban yang berlaku tiap hari. Reasons tu feel gratitude.
Jangan lupa untuk tetapkan morning dan bedtime routine. ")

Salam sayang untuk pembaca semua.









Continue Reading

Wednesday, 13 June 2018

June Promo | Winichelen Wongkin








"Winy bulan June ni tiada promo ka?"

Wah wah wah sekarang dah semakin update semua, ni mesti sebab tahu GST pada 0% dan semestinya setiap bulan akan ada promosi meletups kan.

Meh Winy nak gitau apa promo yang akan buat korang senyum sampai telinga!
-----------------------------------------------------------------------------
SHAKLEE KOLAGEN POWDER KESAYANGAN SEMUA

Eh eh hari tu kata dah habis stok 1 Malaysia ni, kenapa ada promo kolagen pula.
Staff Shaklee kata ini stok yang di tidak lepas di kastam hari tu atas sebab tertentu. Bukannya isu kualiti tau. Dan stok yang lepas ni pun sesangat la limited sebab tu habis promo ni saja habis la dia. Kena tunggu setahun lagi tu bukan sekejap. Sob sobb


Nak nampak lebih muda dan chantek hari raya ni meh grab promo berkembar 5%, dan dapatkan 7 kotak pada harga 6 kotak. Weeew meletups uolls.

CINCH UNTUK KURANGKAN INCI

Haipp kurangkan inci apa pulak yaa. CInch ni akan bakar lelemaks degil yang susah nau nak buka tu tanpa rosakkan otot dalam badan. Dengan kuasa leucine yang superb semestinya berinci-inci hilang.
Pakai kebaya merah pun nampak auummm gitu. Si abang sayang pula boleh lagi muat baju tahun-tahun yang lepas yuuu. Hepi kan

Istimewanya lagi Cinch ni boleh pilih perisa kegemaran.
Peminat Cafe Latte boleh la bancuh ala ala frapuccino.
Nak cream chip choco hah meh ambil perisa chocolate.

Nak asing asing pun boleh yuuu. Kita bagi kombo 10% untuk 2 tong. Menarik kan?
 
Nak dapatkan segera meh Whatsapp WIny ke 019.8312837

Servis 5 Star untuk korang. Ching

Credit poster: VRG Academy



Continue Reading