Wednesday, 23 May 2018

Shaklee National Conference | Winichelen Wongkin

SHAKLEE NATIONAL CONFERENCE | WINICHELEN

Group-group dah mula riuh untuk SHAKLEE NATIONAL CONFERENCE yang bakal tiba tak lama lagi.

Email jemputan dah mula di hantar.

Kebanyakan penerima ni bukanlah siapa-siapa yang dahulu. Semuanya bermula sebagai AHLI.
Dapat kitab elmu yang Shaklee beri bila mendaftar.

Dan perhalan-lahan naik tangga kejayaan.

Pencapaian demi pencapaian di capai dan tersangatlah banyak AWARDS yang menanti.
Setahun akan 2 event yang gilang gemilang khusus untuk SID SID di seluruh Malaysia.

1. BUSINESS LEADERS NATIONAL CONFERENCE
2. SHAKLEE NATIONAL CONFERENCE

Kedua-duanya meraih para SID atas usaha mereka.

Best kan. Awak buat awak di raih. Setiap titik peluh yang menitik di ganti dengan tangisan kegembiraan.

Semoga anak didik Elysian Empire juga akan lebih ramai yang menyusul! Doakan Winy dan Team yaa. 😊


#ElysianEmpire
#HouseOfFutureMillionaire








Continue Reading

Wednesday, 16 May 2018

Berpuasa Bersama Set Ramadhan Shaklee | Winichelen Wongkin

BERPUASA BERSAMA SET RAMADHAN SHAKLEE | WINICHELEN
Bulan Ramadhan merupakan bulan yang sentiasa di tunggu-tunggu oleh seluruh dunia bagi yang beragama islam. Bulan yang berkat dan bulan yang mulia.

Untuk menunaikan ibadah puasa pada hari ini bukannya mudah, dengan cuaca yang tidak menentu dan menahan lapar dahaga semestinya satu cabaran buat umat islam.

Namun dengan SET RAMADHAN Shaklee ini akan membantu mengharungi hari-hari dengan lebih ceria, cergas dan bertenaga.

Ikuti tips-tips pengambilan di bawah:

1. MINUM 5 GELAS PERFORMANCE DRINK SEHARI
PD ini membantu untuk mengelakan daripada kehilangan air dalam badan. Elektrolit penting untuk kekal hidrat. Gabungan formulsi proprietari dan campuran unik karbohidrat yang membantu:
- Menambah elektrolit
- Membolehkan badan menghasilkan tenaga agar kekal aktif

Saranan penggunaan ialah...

2 CAWAN WAKTU SAHUR
2 CAWAN WAKTU IFTAR
1 CAWAN SEBELUM TIDUR

2. MEALSHAKE UNTUK TENAGA
MEALSHAKE ini memberikan rasa kenyang lebih lama dengan protin yang lengakp bagi persediaan untuk berpuasa. Lengkap dengan serat makanan, asid amino, kalsium dan zink. Selain itu mengandungi:
- Protin untuk membina dan memperbaiki tisu badan
- Kalsium untuk membantu perkembangan tulang yang kuat
- Vitamin dan mineral penting lain untuk fungsi tubuh badan yang optimum

Saranan pengambilan...

1 GELAS UNTUK SAHUR untuk meningkatkan rasa kenyang dan bertahan lama.
1 GELAS UNTUK IFTAR untuk melegakan perut selepas seharian berpuasa dan mencegah makan terlalu banyak.

3. CINCH VANILA UNTUK JAGA BERAT BADAN
Bagi sesetangah orang, bulan Ramadhan ini ialah bulan untuk dapatkan berat badan ideal. oleh itu adalah di sarankan untuk mengambil Cinch Vanila ini. Cinch akan membuang lemak dan kolestrol yang tidak baik tanpa mengurangkan jisim otot. Cinch vanila ini mengandungi:
- 6g serat untuk meningkatkan rasa kenyang lebih lama.
- Leucine untuk mengekalkan otot-otot tanpa lemak bagi mencapai berat badan yang lebih sihat.

Saranan pengambilan...

1 GELAS UNTUK SAHUR
1 GELAS UNTUK IFTAR

4. ESP UNTUK TENAGA DAN KULIT YANG CANTIK 
Bagi mereka yang idamkan kulit cantik sihat dan menawan, ESP memberikan jawapan anda di samping memberikan tenaga sepanjang bulan puasa.
Dengan gabungan 9 jenis asid amino ia mamberi tenaga dan cukupkan protin dalam badan. Selain itu ESP juga mempunyai Thiamin yang akan memberikan mood yang happy sepanjang hari.

Saranan pengambilan...

1 GELAS UNTUK SAHUR
1 GELAS UNTUK IFTAR

Untungnya juga pada bulan ini kerana promo beli 2, 10% diskaun bagi CINCH, PD, MEALSHAKE.

Tiap pembelian twinpack x 2 akan mendapat beg shaklee limited edition. Jom dapatkan segera dan selamat berpuasa!

buy 2, 10% discount

buy 2, 10% discount

buy 2, 10% discount

buy 2, 10% discount

buy 2, 10% discount

buy 2, 10% discount

buy 2, 10% discount





Continue Reading

Sunday, 13 May 2018

Punca Kejadian Jeragat Pada Kulit | Winichelen Wongkin

PUNCA KEJADIAN JERAGAT PADA KULIT | WINICHELEN

Risau dengan pigmentasi yang semakin kelihatan? Yaa kulit kita memang akan berpotensi untuk mendapat pelbagai jenis masalah. Khusunya jeragat. Apablia usia semakin meningkat masalah jeragat ini semakin serius. Mengapakah? Jom baca entri ini sampai habis untuk ketahui apakah punca-punca jeragat terjadi.

PUNCA KEJADIAN JERAGAT PADA KULIT | WINICHELEN


Secara amnya jika kulit menghasilkan melanin yang tinggi itu yang akan menyebabkan berlakunya hiperpigmentasi. Jom baca lebih lanjut.

MATAHARI
Sesekali terkena cahaya matahari baik untuk kesihatan. Namun, jika kita berada di bawah cahaya matahari terlalu lama dan terik itu akan buat kulit kita semakin gelap. Namun hanya beberapa kawasan yang akan kelihatan pigmentasi yang ketara. Sinaran matahari ini akan mengaktifkan hormon melakolit dan akan meransang pembentukan melanin. Sebab itu pigmentasi ini akan mula kelihatan apabila kita terlalu terdedah dengan cahaya matahari dan secara berterusan.

LUKA/KEROSAKAN SEL
Apabila kita mempunyai jerawat contohnya dan di picit akan ada kesan hitam pada kulit ia sebenarnya melanin yang terhasil. Kulit tidak akan menghasilkan sel baru yang sama melainkan melanin yang mempunyai kadar pigmentasi yang tinggi.

GENETIK
Untuk kebanyakan orang pigmentasi atau jeragat ini ada sedia ada dalam DNA. Jeragat ini boleh di warisi. Jika generasi ini tidak mempunyai jeragat, akan ada kemungkinan anak-anak mahupun generasi akan datang akan ada risiko mempunyai jeragat.

PERUBAHAN HORMON
Selain daripada faktor genetik, jeragat juga di sebabkan oleh ketidakseimbangan hormon pada seseorang. Selalunya jeragat ini timbul pada ibu-ibu mengandung di sebabkan oleh ketidakseimbangan hormon. Melanin yang di hasilkan sama ada dari hormon perempuan mahupun lelaki dipanggil melasma. Pigmentasi yang terhsil daripada perubahan hormon waktu mengandung akan hilang apabila sudah melahirkan anak. Namun tidak semua.

Oleh itu sebagai langkah penjagaan awal, seawal usia 20 an pentingnya untuk memakai sunblock yang mempunyai SPF 35-50 bagi orang asia.

Antara prodak yang bersesuaian ialah Age Defense Moisturizer SPF 50 oleh Youth Shaklee.


Continue Reading

Monday, 7 May 2018

Rumah Impian Ku | Winichelen Wongkin


Ramai yang berangan-angan nak 2 3 4 tingkat rumah cuma Winy pelik sikit.

Winy suka single storey house. Alasan tak boleh boleh blah cakap dengan mama hari tu.

"Bila dah tua nanti tak kuasa mau naik turun tangga lagi mengemas" 😆

Muka mama pun macam ni 🙄 haha

Cuma bila fikir rumah ni boleh meroyan ai sebenarnya.haha 
Angan-angan mat jenin ai lebih kurang macam dalam gambar ni.

✓Rumah nanti akan ada 5 buah bilik.
✓Akan ada mini library sebab Winy suka tengok buku bebanyak.
✓Akan ada kolam renang bersebelahan mini gym.
✓Master bathroom ada tab mandi.
✓Dapur yang luas untuk family datang makan beramai-ramai.
✓Home office yang dindingnya besar untuk lekat segala benda.
✓Meeting room pula siap dengan monitor untuk urusan seri paduka bersama Elysian Empire.
✓Peta dunia nak letak gambar sebagai tanda Winy dah pernah ke sana.
✓Master bedroom yang ada couch senang lepak tengok drama Korea sambil makan kuaci😝
✓Children corner untuk anak-anak kecil bermain.

Ada beberapa details lagi tidak sempat letak tapi imaginasi tu dah di buat sejak seabad lalu.kah!

Kaan angan-angan tu FREE buat la banyak-banyak.

Yaa ampun dok fikir ni pun boleh meremang tengkuk. Eksited sangat 😆

Semoga angan-angan ini menjadi kenyataan! Amen.

Korang pula apa ciri-ciri dream house korang? Meh la share siapa yang sudi.









Continue Reading

Wednesday, 2 May 2018

Promosi Terhebat Bulan Mei | Winichelen Wongkin

PROMOSI TERHEBAT BULAN MEI | WINICHELEN

Offer untuk bakal-bakal Unduk Ngadau, yang akan menyambut bulan Ramadhan tak lama lagi dan sangat sayangkan diri dan seisi keluarga.

Offer kali ni memang da best, sebab semua peringkat usia boleh gunakannya. Bukan dalaman sahaja malah luaran pun turut terjaga tau.

TWINPACK PROMO yang sangat mavelos dengan setiap belian akan dapat 10% diskaun.

- Mealshake untuk si cilik yang cerdik.
- Performance Drink untuk tenaga harian ibarat atlet antarabangsa.
- Cinch Vanilla si pembakar lemak dan berikan otot yang pejal dan sihat.

Promosi yang di lanjutkan sebab stok asyik kering saja ialah YOUTH-tiful. Kesan seawal seminggu penggunaan dan bebas dari lebih 1500 bahan merbahaya.



 



Continue Reading