Wednesday, 18 April 2018

Kuasa Vision Board | Winichelen Wongkin



Memandangkan kelas malam ni sentuh pasal BIG WHY dan VISION BOARD. Datang la ilham nak kongsi kuasa vision board ni kalau korang bebetul nak buat.

Dulu Winy tak tahu pun pasal vision board ni, Winy hanya suka tulis impian. Samalah macam dalam peperiksaan kan, masing-masing ada target markah nak capai.

Kalau tak dapat tu salah diri sendiri siapa suruh tidak mau belajar. Kah! Bila niat kat diri asal lulus jur, keputusan pun ala kadar saja.

Berbalik pada tajuk, waktu kemas barang yang dulu-dulu Winy nampak la kertas yang dah renyuk di sebalik sebuah buku. Aceceh nak berpuitis pulak kan. Buku tu Winy jadikan buku nota yang sumbat sekali. Hahaha apakah bula bendanya tu kan. Winy suka simpan buku nota atau planner yang Winy boleh sumbat sekali di dalam tak payah bawa banyak-banyak.

Jadi dalam tu segala target dan impian bebudak pun ada. Mata terhenti kat ayat 'Nak dapat IJAZAH sebelum umur 25 TAHUN' Tetiba mata masuk habuk. Winy yang dulu tidak tahu apa-apa tentang vision board mampu tulis impian sedemikian.

Tuhan tak bagi exactly umur 25 tahun tapi lebih awal lagi. Umur 22 Winy dah bergelar graduan Uni. Rasa masih sangat budak lagi.haha

Walaupun benda tu dah perkara biasa, tapi inilah salah satu impian ai dulu. ")

Baca tiap helaian kertas yang ada tulis impian tu sebenarnya dah banyak yang Winy dapat bukanlah perkara yang besar, tapi tetap satu pencapaian kan?

Kalau kata langsung tak ada impian lagi, masa tidak akan pernah terlambat. Untuk waktu ni boleh la tulis-tulis kat buku nota. Atau lagi senang edit saja melalui CANVA.hikss (Ai pun dah buat tau)

Semoga semua impian kita dapat terlaksana yaa kawan-kawan. ;)



Continue Reading

Tuesday, 17 April 2018

Idea Tema Perkahwinan Yang Patut Anda Ketahui Winichelen Wongkin

Idea Tema Perkahwinan Yang Patut Anda Ketahui Winichelen Wongkin


Hai hai hai...

Kenapa titiba saja nak post pasal kawin pulak kali ni? Ahaks

Bukan Winy yang nak kawin tau korang. Tadi gatal tangan nak masuk PINTEREST. 
Ni haa mata tu tertumpu pula dengan tema-tema yang sangat cantik.haha Bulan April May ni memang ramai yang akan buat majlis kawin, sebab waktu ni kan mesti banyak cuti.hehe

Selalunya akan ada masalah nak pilih warna tema kan, bila pihak lelaki nak warna biru, si perempuan pulak nak pink. Ni baru bab kaler dah boleh bawa bergaduh. ><  Apa ka kita campurkan terus biar sama rata tak gitu. Hikks

So di sini Winy gabungkan tema-tema yang boleh di jadikan inspirasi. Cantik tu memang cantik tau tapi biarlah perkahwinan yang simple tapi jangan over bajet.


TEMA 1 : Gold, Burgundy + Navy

Untuk nampak majlis lebih elegen dan nampak mewah gabungan 3 warna ni sangat menarik. Boleh la nampak bajet-bajet retis gitew.hehe



TEMA 2: Pastel Peach + Gold

Warna ni sesuai sangat bagi mereka yang sukakan warna lembut tapi masih nampak elegen. Tak la si pengantin lelaki kekok dengan warna ni kan. Kah!











TEMA 3:PLUM + GREY

Peminat-peminat warna ungu dan kelabu, untuk nampakkan keserasian dalam majlis nanti sila lahcuba tema warna ni! Dari warna saja boleh nampak romatiknya di situ. Awhhh. Suwiiit kan 










TEMA 4: GARDEN 
Bagi mereka yang mempunyai laman rumah yang luas dan inginkan suasana kehijauan. Tema perkahwinan dalam taman ni sangat menarik. Campuran warna pastel pink dan hijau akan menampkkan lagi keceriaan.

 



TEMA 5: FAIRY TALE
Nak kembalikan segala kenangan pada zaman kanak-kanak boleh la ambil tema ini. Yang ingin realisasikan kisah percintaan mereka yang boleh sampai terbayang-bayang dan tidak dapat tidur tu sila lah gunakan tema ini. Hihi

 























Continue Reading

Monday, 16 April 2018

Bisnes Shaklee Bukanlah Bisnes Head Hunting Atau Skim Cepat Kaya | Winichelen Wongkin

Bisnes Shaklee Bukanlah Bisnes Head Hunting Atau Skim Cepat Kaya | Winichelen Wongkin

Ramai yang menyangka dalam Shaklee ni hanya HEAD HUNTING semata-mata. Tapi yang sebenarnya tiada bayaran komisen kalau berjaya dapat 'Kepala' baru itu. Sesen pun tak ada tau!

Bayaran keahlian RM69 tu untuk layakkan korang dapat BUKU EMAS yang akan bantu kita dari pengetahuan prodak sehingga la bagi mereka yang ingin menjana income.

Ada peraturan perniagaan dengan akta-akta sekali. Shaklee bukannya perniagaan budak-budak, awak akan buat bisnes yang real dan empayar awak juga akan real.

Kami cari bisnes partner untuk kongsikan kebaikan dan bantu semua dapatkan juga peluang yang Shaklee tawarkan, sebab sangat rugi bila tidak rebut peluang tu tau.

Korang boleh tengok sendiri pecahan bonus dari gambar tu, pecahan bonus yang sangat banyak tu awak akan layak dapat walaupun hanya bergelar AHLI.

BUKANNYA HEAD HUNTING | WINICHELEN

Berbisnes dengan Shaklee amat mudah dan boleh di buat di mana-mana sahaja. Lebih lama awak dalam bisnes Shaklee lebih besar empayar dan suatu hari nanti awak akan nampak Shaklee sendiri yang akan bekerja untuk awak.

Sebarang pertanyaan dan persoalan boleh komen entri ini atau Whatsapp ke nombor 019.8312837

~Life time business with Shaklee~











Continue Reading

Saturday, 14 April 2018

Percutian 5 Bintang Bersama Shaklee | Winichelen Wongkin

PERCUTIAN 5 BINTANG BERSAMA SHAKLEE | WINICHELEN

Hari ini tibalah hari yang di nanti-nanti oleh Shaklee famili untuk menunaikan Umrah yang bertaraf 5 bintang.

Perbelanjaan sahaja menelan puluhan ribu namun segala-galanya FREE!

Termasuk lah...

Kenderaan.
Keperluan penting seperti bagasi.
Makan minum.
Tempat tinggal.

Ini semua dah disediakan. Sebak tak uolls kalau di beri peluang sedemikian. Bukan hanya empunya diri tapi boleh beri peluang ibu bapa dan adik beradik untuk jalan juga.

Tak ada yang mustahil dalam Shaklee. Buat lah sungguh-sungguh. Ke pelusuk dunia korang boleh jelajah.

Mari sama-sama doakan agar perjalanan pergi dan balik mereka selamat.



Bagasi percuma untuk delegasi Shaklee


 Bas yang sangat selesa dan bertaraf 5 bintang
Continue Reading

Friday, 13 April 2018

Kenapa Youth Adalah Regimen Terbaik Untuk Kulit Anda | Winichelen Wongkin

KENAPA YOUTH ADALAH REGIMEN TERBAIK UNTUK KULIT ANDA? | WINICHELEN

Youth skincare yang dipaten khas dan sangat-sangat ekslusif. Jom lihat kenapa awak kena memiliki YOUTH ini.

1. Dibuktikan oleh kajian indeks usia kulit.
2. Bebas daripada lebih 1500 bahan kimia berbahaya
3. 8 Paten dan sedang dipatenkan.
4. Harga berpatutan dengan kualiti yang tinggi
5. Di gabungkan dengan bahan-bahan yang sangat terbaik
6. Retinol berkapsul
7. Sel stem dari bahan botanikal
8. YOUTH complex
9. Pembangunan selama 8 tahun

Untuk dapatkan keterangan pada setiap poin-poin utama di atas sila klik LINK ini.
Continue Reading

Thursday, 12 April 2018

Kenapa Suplemen? | Winichelen Wongkin

KENAPA SUPLEMEN? | WIINICHELEN

Ramai yang beranggapan suplemen ini ubat. Kita akan ambil bila sudah ada sakit ataupun bila perlu sahaja. Its totally WRONG! Ada juga yang beranggapan suplemen ini untuk mereka yang kurus, nak cantik sahaja. Itu juga adalah salah sama sekali. Once again suplemen ini ialah makanan tambahan yang kita perlu untuk mengisi jurang kekurangan nutrisi dan baik untuk mengawal sakit mahupun masalah dalam badan lebih awal.

Bagi mereka yang kata TIDAK perlu ambil sama sekali itu, entri ini Winy akan share kenapa suplemen.

1. PEMAKANAN SEHARIAN TIDAK MENCUKUPI
Ini dibuktikan oleh pakar botani apabila mereka telah membuat kajian atas lobak pada tahun 80 an, karatonoid dalam lobak pada masa itu mencecah 80% namun setelah 20 tahun kemudian ia telah turun dengan banyak sehinggan 40%. Ini menunjukkan bahawa bukan hanya nutrisi dalam makanan yang kurang namun tanah juga telah tercemar.

Rutin pemakanan pada masa kini juga semakin tidak seimbang kerana kita lebih banyak memakan makanan luar berbanding masak sendiri. Dalam kata nama lain FAST FOOD.

Ibu mengandung kebanyakan ialah working mother dan keperluan nutrisi juga kurang terjaga. Ini mengakibatkan anak dalam kandungan juga kekurangan nutrisi.

2. NUTRIEN TAMBAHAN UNTUK MENYOKONG BADAN
Makanan yang baik ialah makanan yang mampu membuatkan kita lebih sihat dan tenang. Makanan yang kita makana sehari-hari akan menambahkan lagi gula dalam darah menyebabkan tekanan darah tinggi dan stress semakin teruk.
Makanan juga di perlukan untuk tenaga namun apabila makanan yang tinggi kalori lebih banyak di ambil daripada bersukan maknanya kalori yang hilang itu lebih sedikit.
Kesibukan bekerja tiap hari juga suda mengubah masa tidur kita kepada lebih lewat. Ada yang akan tidur pada jam2-3 pagi dan bangun awal untuk bekerja. Sebab itu kenapa kita perlukan suplemen.

3. MENGURANGKAN RISIKO PENYAKIT DISEBABKAN OLEH GAYA HIDUP
Seperti definisi suplemen, ia mengawal dan mengisi jurang kekurangan nutrien dalam badan. Apabila gaya hidup kita tidak sihat, kita lebih terdedah kepada risiko penyakit jantung, strok, kencing manis dan darah tinggi. Dengan pengambilan suplemen yang mencukupi ia akan dapat di kawal dan risiko semakin berkurang.

4. ALAM SEKITAR SEMAKIN TERCEMAR
Di tekankan lagi sekali bukan hanya udara, air dan langit yang semakin tercemar tetapi tanah kita juga semakin tidak sihat. Kita tanam sayur-sayuran yang baik sekalipun nutrien yang di serap dari dalam tanah semakin kurang. Apabila kurang manusia akan mula menyembur racun serangga dan sebagainya untuk menunjukkan kesuburan tanaman tersebut.


1. http://www.shaklee.com.my/en/about/harmony-with-nature/
2. Gladys Block, Christopher D Jensen, Edward P Norkus, Tapashi B Dalvi, Les G Wong, Jamie F McManus and Mark L Hudes.
Nutrition Journal 2007, 6:30doi:10.1186/1475-2891-6-30
Published 24 October 2007



Continue Reading

Wednesday, 11 April 2018

Pengedar Shaklee Terbesar Di Semenanjung Malaysia | Winichelen Wongkin

Pengedar Shaklee Terbesar Di Semenanjung Malaysia | Winichelen Wongkin



Pengedar SHAKLEE SEMENANJUNG hubungi 019-8312837 atau hubungi senarai pengedar mengikut kawasan di bawah ini. 

Kami merupakan Ejen SHAKLEE di SEMENANJUNG. Menyediakan khidmat penghantaran secara PERCUMA mengikut kawasan di Melaka tentunya bersama konsultansi TERBAIK.

MELAKA

Siti Nadhirah (6013-692 0249)
Stacy William (6014-578 2071)

SELANGOR
Eliceya Mansang (6013-879 3161)
Emillie (6013-893 5178)

NEGERI SEMBILAN

JOHOR
Nur Afiqah binti Mugari (6016-472 2655)
Aprilya (6011-1195 0497)



Continue Reading

Pengedar Shaklee Terbesar Borneo (Sabah, Sarawak) | Winichelen Wongkin

PENGEDAR SHAKLEE TERBESAR BORNEO



Pengedar SHAKLEE SABAH SARAWAK hubungi 019-8312837 atau hubungi senarai pengedar mengikut kawasan di bawah ini. 

Kami merupakan Ejen SHAKLEE di SABAH SARAWAK. Menyediakan khidmat penghantaran secara PERCUMA mengikut kawasan di Melaka tentunya bersama konsultansi TERBAIK.



SABAH 

Whylis (6014-3538976)
Suzela Maju (6019-8030043)
Eliceka Richard (6019-8629511)
Cassandra (6014-853 0483)
Rosinah (6011-2532 5612)
Roslinah (6011-1627 4372)
Siti Khadijah (6013-6314641)
Amylia (6019-683 2721)
Lenny (6016-207 4668)
Avlina (6019-530 0862)


LABUAN 

Wireeannes (6010-587 6687)


SARAWAK

Lydia Emak (6013-8175191)
Nur Amira (6013-882 0044)
Jelina (6010-507 5699)









Continue Reading

1001 Sebab Kenapa Kena Pilih Shaklee | Winichelen Wongkin

1001 SEBAB KENAPA PILIH SHAKLEE

Tak kenal maka tak cinta. Malam ni entri Winy khas untuk yang belum mengenali Shaklee. Banyak snagat nak kongsi sebenarnya tapi Winy cuba untuk pendekkan entri ini. Kah!

Winy nak kongsi yang terutama-utamanya Science behind Shaklee. Kita tak nak apa yang kita akan konsium atau bakal konsium ini memudaratkan. Tapi dengan shaklee kita boleh gunakan tanpa WAS-WAS. Hebat tak?

Sekarang ni memang banyak sangat syarikat pengeluar supplemen. Berebut-rebut syarikat pengeluar mengaku yang produk mereka adalah yang terbaik kat dunia.

Tapi jarang sekali ada syarikat yang menampilkan barisan saintis atau bukti ujian klinikal & landmark study macam shaklee.






Falsafah Produk Shaklee :

1. Sentiasa Selamat
2. Sentiasa Berkesan
3. Sentiasa Mesra Alam

 Shaklee menjalankan lebih daripada 100,000 ujian setiap tahun untuk memastikan tahap keselamatan dan keberkesanan produk.

Shaklee mempunyai komitmen yang tinggi dalam mengelakkan penggunaan perisa tiruan, pemanis dan pengawet tambahan.


Setiap satu produk shaklee diuji 100% untuk menjamin setiap bahan seperti yang terdapat pada label adalah betul dan dalam kuantiti yg sepatutnya.

Semua bahan mentah yang digunakan utk menghasilkan produk shaklee adalah di bawah protokol yg sangat ketat.

Setiap bahan mentah akan diuji sebanyak 350 kali untuk pencemaran kimia termasuk racun serangga, logam berat, sisa2 terlarut & sebagainya.


Produk Shaklee adalah Beyond Organic kerana standard yang Shaklee tetapkan adalah jauh lebih tinggi dari organik.

Shaklee buat puluhan ribu ujian untuk pastikan tiada bahan cemar dalam ramuan produk tanpa mengira di mana dan bagaimana ditanam.

Organik hanyalah bagaimana sesuatu tu ditanam tetapi ianya tak menjamin supplemen itu tidak tercemar masa anda makan.

Kadang kala berlaku pencemaran dari segi bawaan angin, hujan, proses memetik & pengangkutan.

Barisan saintis yang terbaik dan penerima Nobel Award menjadi tunggak utama Shaklee. Bukan OEM ok!

Atlit & Explorer bertaraf dunia pun ramai yg amalkan shaklee. Kalau shaklee bahaya pasti ramai yg tak lepas peringkat saringan kan.

Kat malaysia ni Julian Yee adalah atlit yg pertama yang powered by shaklee.

Kenapa POWERED bukannya sponsored? Ini sebab mereka memang pengguna shaklee bukannya di jadikan sebagai duta.
 
 
7 SEBAB KENAPA PERLU PILIH BISNES SHAKLEE SELAIN DARI PRODUKNYA YANG BERKUALITI?

1. Modal yang rendah. RM69 dah boleh start bisnes. Tak perlu nak cari kaki ke apa.

2. Syarikat KUKUH. Shaklee syarikat dari US yang sudah bertapak lebih 62 tahun dengan REKOD YANG BERSIH. Dah masuk dalam pasaran saham juga.

3. Warisan. Bisnes Shaklee boleh diwariskan kepada anak cucu kita kelak.

4. BONUS on time. Shaklee tidak pernah gagal membayar bonus kepada pengedar mengikut masa yang ditetapkan. Siap bagi awal lagi. Dah berbillion di berikan.

5. Sistem. Bisnes shaklee ni boleh ala2 dropship je. Ada order Shaklee terus poskan. Tiada minimum order.

6. Membantu ramai orang. Paling best sebab kita dapat bantu ramai orang dari segi kesihatan dan kewangan.

7. Kos Murah. Tak perlu nak belanja besar buka or sewa kedai. Mana2 pun boleh bisnes janji ada handphone & internet



Continue Reading

Wednesday, 4 April 2018

Macam Mana Nak Memilih Protin Yang Sesuai | Winichelen Wongkin

MACAM MANA NAK MEMILIH JENIS PROTIN YANG SESUAI | WINICHELEN


Dengan gaya hidup yang sekarang ini penyediaan yang cepat dan mudah merupakan tiket yang sering di pandang oleh masyarakat, terutamanya pengambilan protin dalam bentuk makanan tambahan. Namun dengan lambakan jenama yang ada di luar sana bagaimana pula cara memilih dengan baik?

PILIH KUALITI YANG SEBEGINI DALAM SERBUK PROTIN ANDA

#1 PROTIN SOYA
Kerana ia sesuai untuk semua, walaupun mengalami masalah tidak boleh menghadam makanan yang mempunyai laktos. Soya mempunyai banyak khasiat termasuk kurangkan bacaan kolestrol dalam badan. Pengambilan protin soya akan bantu para wanita untuk mengurangkan simptom menopos. 100% sumber dari tumbuhan yang terbaik untuk vegan.

#2 BEBAS DARI GULA
Kebanyakan kilang akan menambahkan gula dalam protin mereka untuk tambahkan rasa. Namun gula yang tinggi akan akibatkan diabes. Makanya perlu berjaga-jaga!
Pengambilan protin akan memastikan bahawa kita tidak mengambil kalori yang berlebihan. Dalam kata nama lain, protin soya akan mengawal bacaan paras gula dalam darah.

#3 RENDAH BACAAN GLISEMIK
Bacaan ini akan menunjukkan kesan makanan dan bacaan gula dalam darah. Apabila GI tinggi ia akan akibatkan bacaan gula meningkat dan akan akibatkan kita kelihatan penat, sentiasa sakit dan lapar. GI rendah akan bantu kekalkan paras gula dalam darah. Akan buatkan kita kenyang lebih lama. Selain itu akan bantu untuk kawal dan atur pengambilan makana dalam berat badan.

#4 LENGKAP DENGAN 9 JENIS ASID AMINO PERLU
Asid amino ialah kunci kepada blok protin. Dengan pengambilan lebih daripada 9 jenis asid amino perlu ini ia akan, bantu badan untuk befungsi dengan lebih baik. Proses biologikal seperti pembaikan tisu dan menyimpan nutrisi dalam badan juga meningkat. Protin juga sangat penting dalam membaik pulih segala kerosakan tisu, tulang dan rambut.

#5 NON-GMO
Genetically modified organism (GMO) ialah tumbuhan, haiwan atau mikroorganisma yang telah di ubah dari genetik asal dengan kaedah penukaran genetik. Makan terlalu banyak GMO akan mengakibatkan masalah kesihatan pada jangka panjang. NON-GMO pula akan pastikan nutrisi yang di ambil lengkap dan selamat di guna dalam jangka masa yang panjang.

#6 RENDAH LEMAK
Pilih protin yang mengandungi lemak kurang daripada 3g untuk setiap 100g protin. Ini akan kekalkan jisim otot dan kekalkan bacaan kolestrol.



Reference:
1. Xiao C.W.2008. Health effects of soy protein and isoflavones in humans. J. Nutr. 200; 138;1244s-1249s.















Continue Reading

Monday, 2 April 2018

Punca, Tanda-Tanda, Cara Mengatasi Jangkitan Pundi Kencing (UTI) | Winichelen Wongkin

URINARY TRACT INFECTION | WINICHELEN

Memandangkan bulan ni ramai pula yang bertanya dengan Winy tentang UTI, kali ni Winy kongsi pengalaman sendiri terkena UTI tahun 2016 yang lepas. UTI atau Urinary Tract Infection terjadi bila bakteria menyerang saluran air kencing dan pundi kencing. Kes yang teruk akan menyerang buah pinggang juga.

Pada mulanya Winy rasa sakit-sakit pada bahagian pelvic (bahagian pinggang), sakit pada bahagian cervix (rahim) seperti tanda-tanda PMS. So Winy hanya biarkan kerana masih boleh tahan. Apabila rasa sakit semakin kuat dan tiap kali ke tandas akan rasa pedih dan akan ada titisan darah yang keluar Winy rasa semakin pelik. Badan pula akan rasa panas seperti nak demam.

Winy hanya ambil ubat tahan sakit dengan harapan ia kan hilang. But NO! Ubat tahan sakit hanya membantu beberapa ketika selepas kesan ubat itu hilang sakit akan menyerang dengan lebih kuat lagi. :( Setelah 2 minggu rasa sakit yang sedemikian, barulah Winy beranikan diri tanya kawan dan family kalau-kalau mereka tahu sebab apa sebab dah rasa nak  Sobss.

Pergi klinik buat checked up, selepas di buat ujian air kencing memang SAH di serang UTI. Nak tunjuk result kat korang tapi dah lupa letak mana. Haha

Ini antara penyebab kenapa terjadinya UTI:

SEMBELIT
Apabila kita sembelit dan najis-najis yang terkumpul di dalam perut dan anus sukar untuk keluar, kemungkinan untuk dapat UTI sangat tinggi. Bakteria akan tersebar ke saluran pundi kencing.

Risiko terkena UTI pada perempuan juga sangat tinggi kerana saluran air kencing lebih pendek berbanding lelaki.

TAHAN KENCING
Bila rasa nak ke tandas, jangan tunggu lama-lama! Pergi dengan kada segera. Tahan kecing lebih daripada 6 jam akan membuatkan bakteria tersebar pada pundi kencing dan saluran. Sekali dah terkena risiko untuk terkena lagi sangat tinggi.

DEHADRASI
Kurang minum air akan buatkan buah pinggang kita gagal untuk bertindak dan menyaring air serta kotoran dalam badan. Padahnya bila pada hari yang panas, risiko UTI akan labih tinggi. Stay hydrate guys!

Oleh itu jika ada tanda-tanda seperti di bawah segeralah membuat pemeriksaan dan sediakan antibiotik. Untuk kawalan UTI juga bolehlah amalkan bawang dan alfalfa kerana mempunyai diuretik semulajadi.

  • Sakit pada bahagian bawah pinggang
  • Rasa pedih dan panas ketika kencing
  • Air kencing keruh dan kemungkinan mempunyai titisan darah
  • Pening rasa nak muntah dan nak demam







Continue Reading

Sunday, 1 April 2018

You Will Get What You Asking For | Winichelen Wongkin

YOU WILL GET WHAT YOU ASKING FOR | WINICHELEN

Sekadar perkongsian untuk entri kali ini, dan mungkin pendek saja kot. Ahaks

Nak ikutkan closing kelmarin Winy masih sangat penat. Tak faham istilah closing ni tak apa.hee
Tidur juga dah subuh kepala memang berasap sangat.Otak bengkak, jari krem juga.

Siap plan untuk bangun lambat, tapi bila otak dah set waktu bangun tetap akan bangun juga. Always on time. Tidak kira hari biasa atau hujung minggu.

Pendekkan cerita, bulan March Winy target satu amaun untuk capai. Rasa gementar juga sebab takut tidak sampai target jualan. Winy memang suka cabar diri KPI bulan lepas lebih dari yang biasa Winy buat.

Dari awal bulan Winy nekad kena capai juga walau apapun yang terjadi. Seperti biasa Winy akan manifest dan rangka plan bulanan. Agak mudah pada awalnya, tapi lagi 3 hari Winy perlu lagi 2 ribu.

Dengan cutinya lagi dan memang hujung minggu pula dah mula seram dan takut, tapi ai tak fikir benda lain kali ni kalau tidak dapat buat tiada siapa yang akan tolong bayar hutang.

Tengok berulang kali apa yang Winy tulis, sehari berlalu. Hari kedua pun tidak ada perubahan. Namun hari ketiga Winy dapat buat jualan 2K. Uwaaah... Sangat-sangat terharu tau. Inilah dia miracle.

Dan closing dengan cemerlang juga. Sangat bersyukur, sampai boleh menitis air mata.

Hari ni ingat balik semua yang ai pernah minta dan harapkan dah banyak sangat yang Winy dapat.Sebab itu Winy tidak akan simpan walau setitik pun ruang hitam dan negatif, Winy hanya akan tarik benda-benda positif sahaja.

Kalau rasa hanya masalah yang datang dengan korang, cuba ambil masa renungkan awak FOKUS yang mana. Itulah yang awak akan dapat.

So becareful with WHAT ARE YOU WISHING FOR.

Kalau berminat nak tahu apa penghalang kepada apa yang kita nak Winy akan kongsi pada entri seterusnya.

Peace ")


Continue Reading