Showing posts from 2018Show All
Marsha's Big Day | Winichelen Wongkin

Lamanya sudah tidak masuk dalam ni mencoret kan. Ahaha Idea mau tulis banyak tapi mau tulisnya tu hurrrm tiada harapan. Draf yang bertimbun suda.haha Hari ni mau simpan saja kenangan waktu Hari Perkahwinan one of Uni Bestie. Tiada niat mau tulis panjang ju…

11 Idea Untuk Menulis Jurnal | Winichelen Wongkin

Apa yang buat Winy suka sangat dengan menulis jurnal ni sebabnya kita boleh tulis apa saja yang ada dalam otak kita tanpa fikir apa yang orang yang fikir pasal jurnal tu. Kiranya ni tempat kita nak mencarut. Winy suka bawa jurnal ni di mana-mana s…

Set Bebeh | Winichelen Wongkin

"Memiliki kulit yang cantik menyerlahkan lagi kejelitaan." Kemain ayat kan. Jangan muntah hijo pliss!   😝 Bukan apa, kalau yang ada pengalaman ada breakout teruk macam Winy otak tu memang boleh kata 30% kat sana saja. Sehari pun …

What Is In My Handbag? | Winichelen Wongkin

It is November! Waah hari ni dah masuk 01.11.2018 macam baru saja masuk tahun baru lagi kurang 2 bulan akan masuk tahun baru lagi kan.  Kali ni dapat pula feeling nak kongsi cerita apa yang ada dalam bag Winy. Sebab ada juga yang tanya kalau-kalau beg ai ni bag …

Senarai Harga Pasaran Barangan Shaklee | Winichelen Wongkin

Ini harga pasaran terbaru barangan Shaklee Untuk,dapatkan penjimatan sehingga 15% - 20% berdaftar dengan kami hari INI

Rahsia Disebalik Nama Team Saya | Winichelen Wongkin

Hai hai hai... Entri kali ni nak jawab salah satu frequent question yang ramai tanya dengan Winy juga. Sebab ramai nak mula bisnes kan, jadi mestilah nak buat nama team tapi katanya tidak ada idea. Dan nampak nama team Winy so kebanyakannya akan tanya dari man…

Pengedar/Stokis Shaklee Kuching, Lundu, Kota Samarahan Sarawak | Winichelen Wongkin

PENGEDAR/STOKIS SHAKLEE KUCHING SARAWAK Beli Shaklee dengan mudah di Kuching Sarawak Anda ingin membeli prodak Shaklee di Kuching dengan mudah dan pantas?  Kami boleh membantu anda untuk mendapatkan prodak Shaklee dengan segera. Khidmat penghantaran secara PE…

Pengedar/Stokis Shaklee Kota Kinabalu, Penampang, Alam Mesra Sabah | Winichelen Wongkin

PENGEDAR/STOKIS SHAKLEE KOTA KINABALU SABAH Beli Shaklee dengan mudah di Kota Kinabalu Sabah Anda ingin membeli prodak Shaklee di Kota Kinabalu dengan mudah dan pantas?  Kami boleh membantu anda untuk mendapatkan prodak Shaklee dengan segera. Khidmat penghantara…

Manifestation Journalising | Winichelen Wongkin

Hai dearies, Lagi 14 hari nak masuk bulan baru dah kan? Winy rasa tahun 2018 ni antara tahun yang sangat cepat berlalu, dan banyak sangat benda yang terjadi di luar kawalan. Emosi pula ada juga ups and downs. Entri kali ni Winy nak kongsi satu hobi yang Winy …

Kenapa Ada Yang Akan Tua Lebih Cepat Berbanding Yang Lain? | Winichelen Wongkin

Pernah tak korang bila berkumpul dengan kawan-kawan, sepupu atau saudara mara yang sama umur tapi ada yang kelihatan lebih berusia dari usia yang sebenar? Ada pula yang umurnya jauh lebih tua tetapi kelihatan lebih muda. Haah tu semua atas sebab penuaan.…

Hello Oktober | Winichelen Wongkin

Pheww baru berkesempatan balik nak buka blog. Macam baru semalam sahaja bulan 9 kini dah masuk bulan ke-3 terakhir di tahun 2018. Singkatnya masa kan. Tapi boleh kata bulan sept yang lepas jadual Winy agak hectic. Mujur juga boleh masih boleh balance. To be ho…

Kenapa Ostematrix Menjadi Pilihan | Winichelen Wongkin

Walaupun Ostematrix ni kalsium tapi percayalah langsung tak ada rasa susu langsung. Kalau yang tak suka minum susu tu konfem muncung panjang sedepa kan, tapi memang korang tak akan rasa punya. Saiz pula comeii sangat sampai tak rasa pun lalu hat tekak tu. Teguk d…

Hello September | Winichelen Wongkin

Kemain saja tajuk kan padahal hari ni dah 4th Sept pun. haha Nasib baik tidak habis Sept ni kan. Kalau dah hobi dan passion memang susah juga nak lupa. Sebenarnya tiap malam Winy akan buat to do list untuk update blog ni tapi semuanya separuh jalan saja. Draft ber…

Macam Mana Nak Pilih Pencuci Muka Yang Baik | Winichelen Wongkin

Personally Winy juga dulu ada masalah untuk mencari pencuci muka. Sebabnya kena cari pencuci yang sesuai dengan kulit tu dah 1 hal, nak cari pula bahan-bahan yang tidak akan buatkan kulit muka alegi. Sangatlah mencabar. Erghhh... Bermula lah trial and err…